Maurice Steijn: 'Ik kan het wel waarderen, hij zegt nooit iets vanuit een onderbuikgevoel'

30 augustus 2023, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn heeft woensdag tijdens een persmoment de kritiek van Marco van Basten aan het adres van Ajax besproken. Van Basten uitte onlangs bij Rondo zijn zorgen over de staat van de Amsterdamse club. Zo noemde hij het spel van Ajax tegen Excelsior 'beangstigend slecht' en hij aan een 'duidelijk aanspreekpunt' te missen.

Steijn laat de kritiek van Van Basten van zich afglijden. "Ik hoef de woorden van Marco niet zozeer te pareren", zegt hij tijdens de persconferentie richting de return tegen Ludogorets in de play-offs van de Europa League. "Hij zegt de dingen vooral vanuit een Ajax-hart. Ik vind Marco iemand die onafhankelijk zijn dingen zegt op tv. Dat kan ik altijd wel waarderen. Hij zegt nooit iets met een dubbele agenda of vanuit een onderbuikgevoel", reageert hij opvallend begripvol op de harde kritiek van Van Basten.

Artikel gaat verder onder video

Uiteraard wil Steijn het ongelijk van Van Basten wel te bewijzen. "Ik hoop dat natuurlijk dat wij de kritische noten die hij noemt als trainersstaf en spelersgroep kunnen pareren. Dat we straks meedoen om de prijzen en het mooie voetbal spelen dat hij voor ogen heeft", aldus de Ajax-trainer, die bevestigend antwoordt op de vraag of hij ervoor moet zorgen dat de zorgen van Van Basten onterecht zijn.

Steijn kan zich donderdagavond met Ajax plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De heenwedstrijd tegen Ludogorets eindigde in een 1-4 zege voor de Amsterdammers. Bij een zege, een gelijkspel of een kleine nederlaag is het ticket voor het Europese toernooi dus binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen