Vivianne Miedema moet op adem komen na 'een van de meest vermakelijke en meest dramatische penaltyseries ooit'

12 augustus 2023, 12:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS / ProShots

Australië heeft zich ten koste van Frankrijk geplaatst voor de halve finale van het WK. Het gastland trok na een zinderende penaltyserie aan het langste eind.

Zowel in de reguliere speeltijd als de verlenging werd er niet gescoord in Brisbane, maar dat werd in de strafschoppenreeks ruimschoots goed gemaakt. Hervé Renard, de bondscoach van Frankrijk, verraste vriend en vijand door net zoals Louis van Gaal op het WK in 2014 vlak voor de penaltyserie een keeperswissel toe te passen.

Solène Durand, de vervanger van Pauline Peyraud-Magnin, keerde de tweede Australische strafschop nadat Selma Bacha namens Frankrijk de eerste penalty miste. Na enkele rake strafschoppen hield Mackenzie Arnold, de Australische keeper, Ève Périsset van scoren af, waarna zij het karwei zelf kon afmaken. Zij raakte echter de paal.

Artikel gaat verder onder video

De zes daaropvolgende penalty's werden wel raak geschoten, waarna drie gemiste strafschoppen volgden. Bij het derde matchpoint was het wel raak voor Australië; Cortnee Vine schoot de winnende binnen.

Vivianne Miedema volgde de penaltyserie met ingehouden adem. "En adem uit… Dit was een van de meest vermakelijke en meest dramatische penaltyseries ooit", schrijft zij op Twitter.

Australië treft in de halve finale de winnaar van het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman en Colombia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen