Bom barst alsnog bij Spaanse voetbalbond: ontslag bondscoach Vilda, tuchtonderzoek Rubiales

5 september 2023, 15:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jorge Vilda wordt ontslagen als bondscoach van de Spaanse vrouwen. De keuzeheer was een van de mannen die applaudisseerde voor de speech van Luis Rubiales, toen hij aangaf niet op te stappen als bondsvoorzitter van Spanje. Dat kost Vilda, ondanks de wereldtitel, zijn kop als coach. Daarnaast worden er beschuldigingen aangeboden voor het gedrag van Rubiales, tegen wie een onderzoek ingesteld wordt. Tot die tijd mag hij zijn functie niet vervullen, maar van een definitief vertrek is (nog) geen sprake.

Dat is te lezen in verschillende Spaanse media, nadat er vanuit de RFEF een officieel bericht kwam met de verontschuldigingen. In het statement staat te lezen dat de Spaanse voetbalbond zich schaamt voor de uitingen van preses Rubiales, die hij 'op persoonlijke titel' heeft gedaan en geen vertegenwoordiging is van het gevoel van de RFEF. President Pedro Rocha spreekt van 'totaal onaanvaardbaar gedrag' wat Rubiales heeft gedaan en biedt zowel de excuses aan bij de Engelse, als ook de Spaanse vrouwenploeg. Dat staan in schril contrast met de eerdere statement, waarin Rubiales continu werd gesteund. Ook is er 'enorme schade' aangericht, zo geeft de RFEF toe.

Artikel gaat verder onder video

Dat steunen is niet langer het geval, want er is met de steun van de Spaanse voetbalbond een tuchtprocedure tegen de Rubiales gestart en dat zorgt ervoor dat hij per onmiddellijke ingang is geschorst om zijn functie als voorzitter van de RFEF nog langer in te vullen. Sowieso had hij al een schorsing van enkele maanden van de FIFA aan zijn broek hangen. Over een definitief vertrek wordt in het statement overigens niet gesproken en dus is het nog altijd niet uitgesloten dat Rubiales zijn rentree kan maken.

Het ontslag van bondscoach Vilda wordt in het communiqué nog niet naar buiten gebracht, maar dat zou Vilda wel al persoonlijk zijn bevestigd. Zijn vertrek zou wel enigszins opmerkelijk zijn als er met Rubiales het onderzoek wordt afgewacht en de voorzitter dan mogelijk kan terugkeren in zijn functie. In theorie zou Rubiales nog kunnen terugkeren, terwijl de man die voor hem applaudisseerde wel moet gaan. Vermoedelijk wordt dat gedaan omdat de speelsters niet langer met hem willen werken. Maandag kwam er vanuit de mannenploeg van Spanje steun voor de vrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat een slap gezever over een kusje!! maar ja jankerds moeten er ook blijven!!

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heb je het filmpje gezien in de bus van de betrefede dame. nou ze waren in vuur en vlam en ze moesten vreselijk lachen erom. https://www.youtube.com/watch?v=4uz-HP2fvBI ff kopiëren en check de reacties van de dames. hypocriet zei je. zijn allemaal vrienden van elkaar en ze waren blij.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dit is geen hypocriet gelul!! maar nutteloze ophef!! werd er ook zo gejankt toch die cassilas die reporter zo op de bek nam na het gewonnen wk?? nee dus !! maar ze waren die vent gewoon beu betweter!! ant als hij zo bij mijn vrouw/dochter zoiets had gedaan dan had hij live of niet wel een tik op zijn gezicht gekregen en dat deed ze niet! en later denkt ze misschien zo komen we makkelijk van die gast af en misschien zelfs wel een aardig centje mee!!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hehe waarom zoiets simpels zo lang moest duren is me een raadsel. Waarschijnlijk wilde de Spaanse bond Rubiales steunen maar heeft de druk van de FIFA hen terecht nog doen zwichten

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Girls power !

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://www.youtube.com/watch?v=4uz-HP2fvBI Check dit YouTube filmpje. kom niet met verontwaardiging bij iedereen want vinden het heel grappig

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

o kijk je haalt me de woorden uit de mond!!

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat te ver worden. Alleen mannen worden aangepakt terwijl vele vrouwen aanleiding geven tot gebeurtenissen die dan achteraf zogenaamd de schuld is van mannen. Ze willen graag gelijk gesteld worden maar als er naar hun gewezen wordt staan ze al bij de rechter of doen aangifte. We leven in een wereld van vernietiging van de mensheid. Niets mag er meer of er komt een aanklacht en zeker van de kant van de vrouwen. Ik ben geen vrouwenhater maar wat stelt een kus voor. Is toch niets onschuldig aan. en de bus met de vrouwen gaan tekeer en dat mag dan schijnbaar. Dan hebben we van die lekkere journalisten die overal diep in gaan duiken en wel iets weten te vinden als is het van 25 jaar terug alleen maar op aandacht te kunnen trekken van kijk eens wat ik gevonden heb. Rot aub op en laat de wereld met rust, er is al ellende zat en dat het echte verkeerde maar wordt aangepakt als een kus die heel de wereld in zijn greep heeft. Verdiep je maar in ernstige dingen maar dat durven ze niet bang voor represailles.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen