Verweij komt terug op akkefietje met Bergwijn: ‘Dat snap ik niet zo’

13 mei 2024, 17:05
Foto: © De Telegraaf

Mike Verweij snapt niet waarom Steven Bergwijn na de wedstrijd tegen Almere City geagiteerd op zijn vraag reageerde tijdens de persconferentie na afloop. De journalist noemde de eerdere rode kaart van Bergwijn tegen Excelsior ‘onnodig’, wat bij de aanvaller in het verkeerde keelgat schoot.

In de 36ste minuut tegen de Kralingers, haalde Bergwijn een speler van Excelsior onderuit in de eigen zestien, waarna hij én van het veld werd gestuurd én de Rotterdammers een strafschop mochten nemen. Daarover kreeg hij dus met Verweij een woordenwisseling, waar laatstgenoemde in Kick-Off op reageert. Eerst wordt het veldspel van de Amsterdammers in ogenschouw genomen. “Het is jammer, want ik vond dat hij in het veld (tegen Almere) een echte aanvoerder was. Ajax speelde voor de zoveelste keer dramatisch, in het eerste halfuur kregen ze één kans. Voor de rest was het echt weer armoede troef.”

Artikel gaat verder onder video

Na een mindere openingsfase stond Bergwijn op en scoorde de aanvaller in negen minuten tijd drie keer. “Dan krijgt hij het tien minuten op zijn heupen en neemt hij echt die hele ploeg op sleeptouw. 3-0, wedstrijd klaar, over uit. Voor de fans dan wel weer heel teleurstellend dat in de tweede helft helemaal niks gebeurt.”

Verweij is toch wel verbaasd over de reactie van Bergwijn na de wedstrijd. “Wat er dan op die persconferentie gebeurt, snap ik eerlijk gezegd niet zo. Ik heb volgens mij als enige geroepen dat ik het ook geen rode kaart vond toen. Maar ik vond het wel een onnodige overtreding. Je neemt als aanvaller het risico dat die bal op de stip gaat en dus kennelijk ook dat je een rode kaart krijgt. Maakt Excelsior 1-1, maar blijft Ajax met zijn elven, dan winnen zij die wedstrijd gewoon." Verder is er volgens de journalist geen sprake van frictie tussen beide heren. "Deze vraag op de persconferentie was helemaal niet vervelend bedoeld. Het werd iets anders opgevat. Maar geen enkel probleem met Stevie Bergwijn.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik snap de reactie van Bergwijn wel degelijk. Hij had echter wel meer mogen zeggen dan het puur gooien op het woord onnodig Zo zou ik gezegd hebben dat het niet alleen geen rood was in mijn ogen, maar dat het meelopen en een tegenstander het scoren willen beletten bij het spel hoort. Nu wilde Verwey hem teveel woorden in de mond leggen. Dit vind ik vals

Blackie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

tja, dhr verwey toch een collega van valentijn driessen, dan snap ik wel dat bergwijn geagiteerd is, niet zo moeilijk toch!!!

Storm
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Verweij snapt wel meer niet en speelt de vermoorde onschuld terwijl hij gewoon een sensatiebelust meneertje is.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou zijn voetballers toch al geen ster in het geven van interviews, maar dit seizoen bij Ajax is het helemaal huilen met de pet op. Zeg dan gewoon, einde interview en loop netjes weg

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is Verwey ook collega van driessen de meest anti ajax mensen die er zijn dus niet op letten zonde van je tijd zij zijn als eerste die ajax de grond in hebben geboord de rest liep daar achteraan onvoorstelbaar weg met hun

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen