Vertrek aanstaande: Feyenoord weet nu al zeker dat doelman De Kuip sowieso verlaat

22 mei 2024, 21:13
Foto: © Imago

Timon Wellenreuther of Justin Bijlow zal Feyenoord deze zomer gaan verlaten, zo meldt journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International woensdagavond. Alle twee de keepers willen volgend seizoen graag eerste doelman zijn, waardoor de nieuwe coach van de Rotterdammers wat dat betreft een ingrijpende beslissing zal gaan nemen. Daarnaast zal Lutsharel Geertruida, voor wie nu nog geen concrete interesse lijkt te zijn, Feyenoord ook verlaten.

Krabbendam verwacht dat er veel gaat veranderen bij Feyenoord. Er zullen spelers vanwege goede prestaties in het afgelopen seizoen onder trainer Arne Slot worden verkocht, maar ook ontevreden spelers zullen De Kuip mogelijk achter zich laten. Een van die ontevreden spelers zal volgend seizoen Bijlow of Wellenreuther zijn. Allebei de doelmannen willen komend seizoen eerste doelman zijn bij de nummer twee van de Eredivisie, maar dat is niet mogelijk. Het betekent dat er hoe dan ook wat gaat veranderen in het keepersgilde van Feyenoord, zo stelt Krabbendam.

Artikel gaat verder onder video

"Er vertrekt sowieso één keeper", maakt Krabbendam duidelijk in een analyse over de transferzomer die de Rotterdamse club tegemoet gaat. "Justin Bijlow, of Timon Wellenreuther willen allebei de eerste man zijn", legt de journalist uit. De Feyenoord-watcher verwacht dat er meer spelers zullen vertrekken: "Lutsharel Geertruida zal gaan, nu hij zijn contract niet heeft verlengd en Feyenoord deze zomer nog een transfersom kan vragen. Santiago Giménez laat Feyenoord vrijwel zeker achter zich en wie weet hoe de carrousel vervolgens verder zal gaan draaien bij de bekerwinnaar."

Krabbendam schrijft daarnaast dat Paris Saint-Germain eerde al informeerde naar Dávid Hancko en dat Mats Wieffer in de winterstop in de belangstelling van Atlético Madrid stond, zoals bekend is. Het betekent dat Dennis te Kloese, naast het vertrek van één doelman, rekening moet houden met het verliezen van meerdere sterkhouders in Rotterdam-Zuid.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kees van Wonderen onthult: 'Ik werd gebeld door Arne Slot, hij wilde hem meenemen naar Feyenoord'

Kees van Wonderen bevestigt dat Arne Slot interesse had om een van zijn voormalige pupillen naar Feyenoord te halen. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Bijlow is toch eerste man. Persoonlijk zou ik het wel een goed moment voor hem vinden na al die jaren een stap te maken. Zijn blessuregevoeligheid is enorm. Bij een vertrek kan Timon mooi blijven

Copa
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Wellenreuter verdient het om eerste keeper te zijn. Dit heeft hij bewezen, maar Bijlow is beter. Als, als laatstgenoemde vertrekt dan pas zal Wellenreuter eerste doelman worden. Ik zou een buitenlands club zoeken als ik zijn zaakwaarnemer was Wat Geerttruida betreft zie ik het somber in. Er is gewoon geen belangstelling voor hem en nu stelt hij ook nog eens eisen aan feyenoord wat salaris betreft. Niet best

Jason206
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Zijn spel van de laatste jaren zorgt ervoor dat hij het recht heeft een hoger salaris te eisen l. Al helemaal na het stuk lopen van zijn transfer vorig jaar.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Niks nieuws allemaal sterkhouders die weggaan . Het enige wat belangrijk is wat ga je ervoor terug kopen elke positie minimaal basisspeler nivo terug. Dus niet jeugd twijfelgevallen .

Jason206
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Oprotten met die verwende klote wellenreuther. En dan zeker bijlow verkopen en dan houdt die wellenreuther geen bal meer tegen en dan? Is niet de 1e en niet de laatste die 1 jaar van zijn cariere goed speel en verder zuigt. Net als van hooijdonk en jorgensen let maar op.

0laf
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Wat je zegt is niet juist. Wellenreuther heeft Feyenoord de titel gebracht vorig seizoen, weet je nog?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen