Clubiconen hebben geen trek in opvolging Van Breukelen bij PSV

27 september 2023, 17:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV neemt afscheid van twee leden van de huidige raad van commissarissen: Hans van Breukelen en Ton van Veen. Woensdag maakt de club bekend Paul Verhagen, financieel topman bij ASMI, te hebben gestrikt voor een van de vrijgekomen plaatsen. In de zoektocht naar een opvolger van Van Breukelen vingen de Eindhovenaren echter bot bij twee oud-spelers met een flinke staat van dienst in Eindhoven.

Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft dat PSV twee voormalig spelers benaderden voor de post van oud-keeper Van Breukelen. De eerste: Jan Heintze. De Deen heeft volgens Elfrink "geen belangstelling om die rol te gaan pakken". Als speler kwam de rechtsback in drie verschillende decennia uit voor PSV: eerst van 1982 tot 1994 en later opnieuw tussen 1999 en 2003.

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens zou PSV hebben aangeklopt bij Boudewijn Zenden. De geboren Limburger fungeerde eerder als assistent van Phillip Cocu, Mark van Bommel én Roger Schmidt. Daarvoor speelde Bolo tussen 1994 en 1998 in het eerste elftal van PSV, waarna hij een fraaie loopbaan in het buitenland begon die hem onder meer langs FC Barcelona, Chelsea en Liverpool voerde. Ook Zenden heeft bedankt voor het aanbod om commissaris te worden, zo weet Elfrink: "Veertiger Zenden vindt de tijd nog niet rijp om bij PSV op die manier op de achtergrond te fungeren."

Weinig zichtbaar
PSV moet dus voorlopig verder blijven zoeken naar een nieuwe 'voetbalcommissaris'. Van Breukelen was gedurende zijn ambtstermijn weinig zichtbaar voor het publiek, Elfrink legt uit waarom: "Intern kon hij wel zijn stempel drukken, maar extern was hij als toezichthouder met handen en voeten gebonden en kon Van Breukelen vaak weinig zeggen", aldus Elfrink. "Dat is ook niet de rol van een commissaris: die controleert het beleid van de directie en wat er besproken wordt blijft bij PSV vaker ‘binnen’ dan bij concurrent Ajax", besluit de journalist met een verwijzing naar de bestuurlijke chaos in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen