Kenneth Perez terug in de tijd: ‘Hij kon dat wél bij Ajax, hij bleef destijds gewoon zeer succesvol zijn werk doen’

25 september 2023, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Door de teleurstellende resultaten van Ajax ontkomt trainer Maurice Steijn niet aan de nodige kritiek. De oefenmeester, die deze transferzomer weliswaar een karrevracht aan nieuwe spelers zag binnenkomen, is er nog niet in geslaagd om zijn ploeg aan het voetballen te krijgen. Kenneth Perez denkt terug aan een soortgelijke periode van Ajax.

Tijdens Voetbalpraat wordt in eerste instantie de vraag gesteld of Steijn zich wel optimaal kan focussen op zijn werk, nu hij flink onder druk staat vanuit de buitenwacht. “Kun je dan überhaupt wel bouwen aan een elftal, als je zelf constant bezig bent met het bewaken van je eigen positie? Hij is intern en extern bezig met strijd voeren. Het is best lastig om dat tegelijkertijd te doen”, stelt Vincent Schildkamp.

Artikel gaat verder onder video

“Een Ajax-trainer moet niet alleen inhoudelijk heel sterk zijn, maar die moet ook stoïcijns zijn”, komt Sjoerd Mossou vervolgens met een reactie. Bij Perez gaan de gedachtes even terug in de tijd. “Frank de Boer kon dat wel, toen tijdens de Fluwelen Revolutie. Hij bleef toen wel gewoon zijn werk doen, en ook nog eens zeer succesvol”, weet de oud-voetballer.

“Dat zag je toch ook met Erik ten Hag. Die kreeg in de eerste weken toch ook heel veel kritiek. Uiteindelijk ging hij toch gewoon door. Bij Maurice Steijn zie je dat hij voortdurend bezig is met andere dingen”, zegt Mossou. Ajax bezet momenteel de veertiende plaats en haalde slechts vijf punten uit de eerste vier wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen