PSV krijgt forse kritiek te verwerken: 'Genoeg reden om de club uit de competitie te gooien'

19 september 2023, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jong PSV trad maandagavond met een uiterst jonge beloftenploeg aan tegen FC Groningen, aangezien de club een aantal sterkhouders van Jong PSV naar Londen stuurde voor de wedstrijd tegen Arsenal in de Youth League. Het levert de Brabantse club op sociale media forse kritiek op.

In de Keuken Kampioen Divisie is het bekend dat de beloftenploegen met wisselende elftallen voor de dag kunnen komen. Maandagavond kwam er in Groningen een piepjong Jong PSV voor de dag. De ploeg van Will Boessen moest zijn opstelling maar liefst acht keer wijzigen ten opzichte van het duel van vrijdag tegen De Graafschap. Dat PSV ervoor lijkt te kiezen om de Youth League serieuzer te nemen dan de Keuken Kampioen Divisie, zorgt voor veel ergernis bij supporters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is ontzettend oneerlijk voor de concurrentie van Groningen in de KKD, al vind ik niet dat PSV verantwoordelijk gehouden kan worden wanneer de UEFA en KNVB beide een wedstrijd inplannen voor hetzelfde elftal. Ik zie niet in wat PSV anders kan doen. Ik denk dat dit (vooral bij de KNVB) geëvalueerd zou moeten worden om dit in de toekomst voor alle beloften elftallen te voorkomen. Het is spijtig want het verpest zo zowel de KKD als het imago van de desbetreffende club, in dit geval PSV.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap sowieso niet waarom jong psv ajax etc in de keuken kampioen divisie spelen. Een simpele leukere oplossing is. De 2de divisie laten promoveren. De beste clubs laten meedoen zonder prof licentie. Als ze dan willen promoveren naar de Eredivisie of in aanmerking willen komen voor nacompetitie moeten ze die wel halen. Geeft ook meer spanning onder in de Keuken kampioen divisie.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Absurd dat de "grote" clubs met hun tweede, derde of vierde elftal mogen meedoen in die competitie. Ze spelen eigelijk voor Jan lul mee...kunnen niet promoveren, maar kunnen het wel andere clubs moeilijk maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen