Taylor Swift-fans zorgen voor nieuwe koploper Golden Boy-verkiezing

6 september 2023, 10:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jude Bellingham is plots verreweg de grootste kanshebber om de Golden Boy Web Award te winnen. De smaakmaker van Real Madrid heeft in de verkiezing van Tuttosport een enorme sprong gemaakt ten opzichte van concurrent Alejandro Baldé. En dat heeft hij volledig te danken aan fans van de Amerikaanse zangeres Taylor Swift.

Baldé werd recentelijk door Mundo Deportivo gevraagd naar allerlei verschillende onderwerpen, waaronder muziek. Hij liet weten geen fan te zijn van de muziek van Taylor Swift. Die opmerking werd dinsdag opgepikt door zogenoemde Swifties, die elkaar aanspoorden om ervoor te zorgen dat Baldé de publieksprijs niet zou winnen.

Artikel gaat verder onder video

Zo steeg zijn concurrent Bellingham van 30 procent naar 89 procent, waarmee hij de koppositie overnam van Baldé. Die zag zijn aandeel in de peiling kelderen van 43 procent naar 8,5 procent. In totaal zijn er ruim drie miljoen stemmen uitgebracht, maar door de vele nieuwe stemmen op Bellingham is er momenteel geen enkele andere speler met meer dan 0,7 procent van de stemmen.

Baldé beleefde vorig seizoen een sterk jaar bij FC Barcelona als linksback, terwijl Bellingham uitblonk bij Borussia Dortmund en een transfer naar Real Madrid verdiende.

Golden Boy Web Award

Baldé hoeft overigens niet te treuren, want hij maakt nog altijd kans op de Golden Boy Award. De prijs wordt in tweeën verdeeld: voor de meest prestigieuze award wordt gestemd door een panel van internationale journalisten. Daarnaast wordt de Golden Boy Web Award toegekend op basis van de online verkiezing. Die lijkt Bellingham dankzij Taylor Swift-fans dus te gaan winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen