Van Basten ziet maar één oplossing: 'Gewoon stoppen met betaald voetbal in Nederland. Het kan niet meer'

24 september 2023, 21:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten heeft ontzettend slechte gevoelens overgehouden aan de gestaakte Klassieker van zondagmiddag. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd volledig ontsierd door wangedrag van de Amsterdamse fans en zal op een later tijdstip moeten worden ingehaald. Van Basten laat duidelijk blijken dat hij moedeloos wordt van het gedrag van verschillende voetbalfans en schetst een duister scenario.

“Je vraagt je wat dit voor nut heeft. Dat er gedoe is rondom Ajax is allemaal duidelijk, maar uiteindelijk is dit het allerslechtste scenario wat je kan bedenken”, begint de oud-prof tijdens Match Of The Day van Rondo. “Wat nu? Je zou bijna zeggen dat we misschien maar moeten stoppen met betaald voetbal in Nederland”, zegt Van Basten vervolgens.

Artikel gaat verder onder video

Presentator Wytse van der Goot zet zijn vraagtekens achter de suggestie van zijn collega. “In zijn geheel, bedoel je? Dat is wel een hele extreme vorm van de goede onder de kwade te laten lijden.” Van Basten wordt moedeloos van al het wangedrag dat plaatsvindt op de Nederlandse tribunes. “Het is elke keer wat. Dit keer was het bewust. Er werd bewust vuurwerk op het veld gegooid. Dit doen mensen moedwillig.”

Van Basten heeft geen enkel idee hoe het verder moet na het nieuwe dieptepunt. “Als niemand zich aan de regels kan houden, moeten we er maar mee stoppen. Gewoon stoppen met betaald voetbal, het kan niet meer”, is de voormalig Ajacied stellig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Teveel ballen gekopt pannenkoek?

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn we iig van jou af.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan me de verzuchting van van Basten heel goed voorstellen. En hij zou ook volkomen gelijk hebben, ware het niet, dat hij doet alsof er geen oplossing zou zijn. Die is er echt wel (en dan bedoel ik niet zoiets als allemaal opsluiten of zo). Er zijn camera’s in stadions, er zijn stadionverboden, er zijn reglementaire sancties tegen de clubs van de veroorzakers van het leed. Er bestaat nog zoiets als strafrecht dat geldt voor iedereen. Maar : toepassen, toepassen, toepassen, handhaven, handhaven, handhaven, doen, doen en doen in plaats van gebabbel in de politiek en in Zeist en achter de bestuurstafels. Doen in plaats van vergaderen, gratuite uitspraken, glaasjes drinken, elkaar op de schouders slaan na wéér een stoere , maar nietszeggende uitspraak. En doe iets tegen die eeuwige mensenhandel in het voetbal. Heeft minder met hooliganisme te maken, maar minder VOC- mentaliteit zou van sporters weer sporters kunnen maken

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn gerust oplossingen. Het is ze in Engeland toch ook gelukt terwijl daar Hooliganism is uitgevonden. Begin is met geen bier in het zicht van het veld, verplichte zitplaatsen, geavanceerde camerasystemen voor gezichts herkenning, stadion verboden, meldingsplicht en last but not least de mogelijkheid om een Paspoort of ID innemen als er internationaal gespeeld gaat worden

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja alles verbieden dat helpt wat een gelul.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan het goed begrijpen dat de supporters van ajax overgingen tot dit protest. Zij voelen zich genaaid door de club en moeten nou allemaal een soa-test ondergaan. Ze zijn genaaid en weten niet of het safe is gebeurt.

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry hoor meneer van Basten maar dit is natuurlijk een oplossing van niks. Alle mensen maar stoppen met ademhalen dan lossen heel veel problemen zich vanzelf op. Prachtige voetballer maar geen beste analist.

Theu Jonkeegouw
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is wat die vrouwen hebben veroorzaakt domino effect van marc overmars

passie4ajax
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Visnet op hangen in de Arena?

Cor Bol
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is het toch makkelijk om overal kritiek op te hebben, maar o zo moeilijk om met een goed alternatief te komen, want het is zo aantrekkelijk om achteraf niet toe moeten geven dat dat alternatief niet goed was, dus mummelen als een betweter maar verder... Misschien zaalvoetbal op het veld voorstellen als een veredelt voetbal, zoals eens een oud ajacied coach verachtte...?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een achterlijke reactie. Er moet gewoon goede beveiliging zijn dat dit niet kan gebeuren. Niet doen "oh het kan gebeuren dus..." nee het moet niet KUNNEN gebeuren. En het is mogelijk alleen dat kost geld en tijd maar om nou op te houden met betaald voetbal kom op dat is echt het meest retarded wat ik ooit gehoord hebt.

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn nog wel wat opties open. Denk aan verbod op alcohol in het stadion, F-side achter gepanserd glas. en de club straffen met puntenaftrek. En het belangrijkste vind ik dat de clubs zelf verantwoordelijk moeten zijn voor de orde in en om het stadion en zelf de kosten van de politie-inzet en schade moeten betalen. Ik denk dat ze dan ook echt maatregelen gaan nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen