'Ik zou zover durven gaan om hem in de basis bij het Nederlands elftal te zetten'

8 oktober 2023, 12:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Pascal Bosschaart pleit voor een basisplaats voor Nick Olij bij het Nederlands elftal tijdens de aankomende interlandperiode. De 28-jarige keeper van het Sparta Rotterdam is door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst opgeroepen voor Oranje, dat binnenkort de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag 13 oktober) en Griekenland (maandag 16 oktober) speelt.

Olij concurreert bij het Nederlands elftal met Mark Flekken (Brentford) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), de andere keepers die door Koeman zou opgeroepen. "Ik zou zover durven en willen gaan om Olij in de basis te zetten in het Nederlands elftal", zegt Bosschaart bij Goedemorgen Eredivisie. Sjoerd Mossou vindt dat een interessante suggestie en stipt aan dat Flekken zaterdag ziek was bij Brentford en Verbruggen niet altijd speelt bij Brighton. "Het enige wat je er tegenin kunt brengen, is dat de keeperspositie al heel lang een duiventil is. Als je nu weer een ander neemt die er eerst niet eens bijzat, dan lijkt het een beetje inconsequent."

Artikel gaat verder onder video

Hans Kraay junior vindt dat Flekken niet meteen onder de lat vandaan gehaald moet worden. "Je kunt als Koeman tegen Flekken zeggen: je mag nog wel een keer starten, maar als ik erachter kom dat je nog één keer iemand een zelfmoordbal geeft, dan haal ik je er direct uit. Kan dat?", vraagt de verslaggever aan zijn tafelgenoten? "Natuurlijk kan dat, maar Koeman dacht echt: ik ga een soort lijn brengen in dat keepersprobleem, ik ga toewerken naar een eerste keeper. Dat blijkt in de praktijk gewoon niet te lukken. Dat maakt het wel ingewikkeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen