Kieft weet het zeker: ‘Hij zou een héle goede optie zijn voor Ajax als opvolger van Steijn’

23 oktober 2023, 21:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

Wim Kieft denkt dat John van ’t Schip de juiste man is om Maurice Steijn op te volgen bij Ajax. Van ’t Schip wordt momenteel nadrukkelijk genoemd als belangrijkste kandidaat om de ontslagen Steijn op te volgen bij de Amsterdammers. Kieft legt bij Veronica Offside uit waarom hij dat goed begrijpt.

“Twee wedstrijden onder Hedwiges Maduro en daarna Van ’t Schip tot het einde van het seizoen. Is dat de beste optie voor Ajax”, stelt Wilfred Genee, die vrijwel direct antwoord krijgt van Kieft. “Ja. Dat is een hele goede optie.” Dick Advocaat deelt de mening van de oud-spits. “Een uitstekende optie, ook omdat hij al in dienst is bij Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

Kieft en Van ’t Schip kennen elkaar al lang en worden zelfs ‘boezemvrienden’ genoemd door Genee. De analist legt uit waarom de voormalig trainer van PEC Zwolle en het Griekse nationale team geschikt is voor Ajax. “Hij heeft veel ervaring als coach, hij loopt al heel lang mee. Hij kent de club Ajax. Ik zou het niet kunnen inzien waarom je hem niet als coach aanstelt”, legt Kieft uit.

Volgens Advocaat heeft Kieft gelijk. “Dat is zeker een goede optie. Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels meldde dat Van ’t Schip het seizoen gaat afmaken bij de Amsterdammers. Eerder deze maand werd bekend dat Van 't Schip een technische functie krijgt bij Ajax, maar na het ontslag van Maurice Steijn zou hij de voornaamste kandidaat zijn om het roer over te nemen

Moet Ajax John van 't Schip aanstellen als opvolger van Maurice Steijn?

Laden...
841 stemmen
Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

John van ’t Schip Is nergens geslaagd Overal vroegtijdig weg Of weg gestuurd Is niet beter Als heitinga of steijn
Dus daar schiet ajax niet.mee op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen