Kristian Hlynsson staat op bij Ajax en maakt een zelden vertoond doelpunt

22 oktober 2023, 13:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft een 2-0 achterstand tegen FC Utrecht weggepoetst. Uitgerekend de verrassende basisklant Kristian Hlynsson maakte twee fraaie doelpunten. Borna Sosa gaf beide assists.

Volg hier live ons verslag van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax!

Ajax kwam kort voor rust op achterstand door Ryan Flamingo en incasseerde vlak na de pauze de 2-0: een kopbal van Mike van der Hoorn die de doellijn net aan passeerde. Utrecht zat op rozen, maar Hlynsson zorgde voor een wederopstanding van de bezoekers uit Amsterdam.

In de 53ste minuut ontving de IJslander een strakke voorzet van Sosa en daar ging op een zelden vertoonde wijze mee om: Hlynsson draaide zijn lichaam en werkte de bal met de borst binnen. Twee minuten later verstuurde Sosa een meer conventionele voorzet vanaf de linkerkant en Hlynsson nam de bal overtuigend uit de lucht: 2-2.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!