Titelverdediger AZ imponeert met recordzege in UEFA Youth League

3 oktober 2023, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De beloften van AZ zijn prima begonnen aan hun poging om de UEFA Youth League dit seizoen te prolongeren. In eigen huis wonnen de Alkmaarse talenten met liefst 12-0 van het arme Litouwse Klaipeda FM.

Afgelopen seizoen baarde AZ opzien door in het Europese beloftentoernooi onder meer af te rekenen met de leeftijdsgenoten van Real Madrid en Barcelona, alvorens in de finale met 5-0 over Hajduk Split heen te walsen. Het leverde internationaal lof op voor de jonge ploeg, én een ticket om dit seizoen opnieuw mee te doen aan het prestigieuze toernooi.

Artikel gaat verder onder video

De kop is er dus af voor AZ, en hoe. Na elf minuten opende Ro-Angelo Daal vanaf de strafschopstip de score, halverwege het eerste bedrijf verdubbelde Kees Smit de score. Na een dik halfuur ging het hard: via Lewis Schouten, Jasper Hartog, Yoël van den Ban (twee keer) en Dave Kwakman liep AZ nog voor rust uit naar een comfortabele 7-0 voorsprong.

Die werd in het tweede bedrijf bijna verdubbeld: dankzij goals van Anthony Smits (tweemaal), andermaal twee keer Hartog én Julian Oerip stond na negentig minuten een klinkende 12-0 op het bord. Daarmee heeft AZ de hoogste thuisoverwinning ooit te pakken in het toernooi; het record stond tot op vandaag op naam van Real Madrid, dat ooit met 10-0 van APOEL wist te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen