Van 't Schip breekt direct Ajax-record bij debuut op de bank tegen FC Volendam

30 oktober 2023, 12:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

John van 't Schip gaat aanstaande donderdag direct een clubrecord op zijn naam zetten als hij tegen FC Volendam plaatsneemt op de Ajax-bank. het is die dag namelijk 5.289 dagen geleden dat hij voor het eerst - en voor het laatst - als hoofdtrainer actief was bij de recordkampioen, zo becijfert OptaJohan.

Van 't Schip fungeerde op 10 mei 2009 eenmalig als eindverantwoordelijke op de Ajax-bank. Dat gebeurde in een thuiswedstrijd tegen FC Twente, de club waar hij acht jaar daarvoor al een seizoen aan het roer stond. In 2009 verving Van 't Schip de eerder die week opgestapte Marco van Basten, onder wie hij al als assistent werkzaam was in Amsterdam, op de laatste speeldag van het seizoen.

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijd tegen Twente eindigde in een 1-0 overwinning door een benutte vrije trap van Urby Emanuelson. Door de zege verzekerde Ajax zich destijds van de derde plaats in de Eredivisie, achter landskampioen AZ en datzelfde FC Twente. Van 't Schip zou in het daaropvolgende seizoen zijn functie als assistent weer aannemen onder de nieuwe trainer Martin Jol. Daarna stond hij als hoofdtrainer onder meer aan het roer bij Melbourne Heart, PEC Zwolle en meest recentelijk de nationale ploeg van Griekenland.

Ruim dertien jaar na zijn tot nu toe enige wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax keert Van 't Schip dus terug in de Johan Cruijff ArenA. Hij krijgt de rest van het seizoen om de club van de historische laatste plaats in de Eredivisie te leiden. Hij zal daarbij worden geassisteerd door de huidige interim-trainer Hedwiges Maduro, de eveneens deze zomer aangestelde Saïd Bakkati en Michael Valkanis, die overkomt van Hapoel Tel Aviv en in het verleden bij Griekenland ook al werkzaam was onder Van 't Schip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hanni Verzuu
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoop dat hij de ploeg aan de praat krijg endat ze op plek 5 komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen