Ajax ziet elders in de Europa League een interessant transferdoelwit rondlopen

11 november 2023, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft serieuze belangstelling voor Momodou Sonko, zo meldt het Zweedse FotballDirekt. De linksbuiten heeft op achttienjarige leeftijd al geregeld een basisplaats bij BK Häcken en mag nu dus dromen van een transfer.

In het Zweedse seizoen, dat in april begon en inmiddels bijna ten einde is, was Sonko in competitieverband goed voor 7 doelpunten en 4 assists. Hij begon het seizoen als wisselspeler, maar is met name in de laatste maanden doorgaans een basisspeler bij Häcken, dat als nummer drie zal eindigen in de Allsvenskan. Het hoogtepunt voor Sonko was een hattrick tegen IFK Norrköping (4-1 zege) op 22 oktober.

Artikel gaat verder onder video

Ook heeft Sonko zich al getoond op het Europese podium. Met Häcken speelt hij dit seizoen, net als Ajax, in de Europa League: in vier groepswedstrijden was hij goed voor één doelpunt. De jonge Zweed vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van vier miljoen euro. Hij is hiermee de op één na meest waardevolle speler in de selectie van Häcken, achter verdediger Valgeir Lunddal Fridriksson.

Een andere ploeggenoot van Sonko is Tobias Sana, bij wie hij eventueel informatie zou kunnen inwinnen over Ajax. In 2012 kwam Sana naar Ajax, waar hij uiteindelijk tweëenhalf jaar bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar zou ik liever zien Dat ajax Die speler van san paulo haalt Juan dos Santos Ik op bijde vleugels links als recht trappen Koppen als de beste Ook in de spits kan Dat is één echte ajax speler

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet liever is bij Twente rondkijken: Hilgers, Rots, Smal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen