Anwar El Ghazi zit in de nesten en mag acht maanden niet meer voetballen

3 november 2023, 19:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het seizoen van Anwar El Ghazi lijkt al voorbij. De 28-jarige aanvaller is door FSV Mainz 05 ontslagen en mag dit seizoen niet meer uitkomen voor een andere club, zo weet journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

De regels van de FIFA schrijven voor dat spelers per seizoen voor maximaal twee clubs mogen uitkomen. Aangezien El Ghazi zeven minuten in actie kwam voor PSV en daarna voor Mainz speelde, mag hij tot het eind van het seizoen geen officiële wedstrijden meer spelen.

Artikel gaat verder onder video

Er lijkt nog één uitweg voor de tweevoudig Nederlands international. “Als hij geen dispensatie weet te verkrijgen, dan zal hij pas in het nieuwe seizoen weer ergens in actie kunnen komen en staat hij acht maanden aan de zijlijn”, aldus Kapteijns.

El Ghazi zette met zijn publicaties op sociale media kwaad bloed bij Mainz. Hij nam woensdag afstand van een verklaring die Mainz deed, met betrekking tot uitspraken die El Ghazi had gedaan over de Palestijnse zaak. Daarna was de breuk niet meer te lijmen. El Ghazi had een contract tot medio 2025, maar is nu dus op staande voet ontslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mash
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Knap van deze man dat hij voor zijn standpunten opkomt. Ik neem in ieder geval mijn petje voor hem af Succes verder Anwar

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤮

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon lekker terug gaan naar ajax El Ghazi

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook daar mag hij niet spelen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen