Barcelona laat Ronald de Boer watertanden: 'Johan zou knikkend van boven kijken'

29 november 2023, 09:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport / ProShots

Ronald de Boer denkt dat Johan Cruijff 'knikkend van boven' heeft zitten kijken naar de geweldige pass die João Cancelo dinsdagavond op zijn naam- en landgenoot João Félix verstuurde in het Champions League-duel tussen FC Barcelona en FC Porto. Beide Portugezen kwamen tegen hun landgenoten tot scoren, waardoor Barcelona met nog een wedstrijd te gaan al zeker is van overwintering in het miljardenbal, een broodnodige opsteker voor trainer Xavi Hernández.

In de zeventigste minuut, toen de 2-1 eindstand al bereikt was, stuurde Cancelo zijn teamgenoot de diepte in met een heerlijke pass met buitenkantje rechts. In de studio van Ziggo Sport geniet De Boer van de finesse van de huurling van Manchester City. "Dit kennen we van hem, hè? Hier zou Johan weer knikkend van boven naar kijken", klinkt het bewonderend. De bewuste aanval zou uiteindelijk stranden bij Robert Lewandowski, de de bal verspeelt. "Zonde", oordeelt De Boer.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks het feit dat Barcelona afgelopen seizoen beslag legde op de eerste Spaanse titel sinds 2019, ligt trainer Xavi Hernández dit seizoen enigszins onder vuur. Spaanse media speculeren de afgelopen tijd zelfs al over een mogelijke vervanging van het clubicoon. Zowel Míchel, de trainer van Daley Blind bij LaLiga-verrassing Girona, als Imanol Alguacil (Real Sociedad) worden genoemd als potentiële opvolgers voor de oud-middenvelder.

De Boer hoopt dat met het bereiken van de laatste zestien in de Champions League de druk op zijn voormalige ploeggenoot wat zal afnemen. "Dit is voor Xavi een steuntje in de rug, dat had hij wel nodig", analyseert hij. "Hij heeft het vertrouwen van de president, zo voelt hij het. Maar je weet niet hoe lang dat duurt als de overwinningen uitblijven, de druk wordt dan zo groot. Niet vanuit de president maar van buitenaf, op een gegeven moment zegt de president dan: ja sorry, dit is niet meer te houden. Maar dit geeft de fans moed."

In onderstaande tweet zie je de bewuste pass van Cancelo vanaf minuut 1.53.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buitekant voet pass is het nieuwe wereld wonder ? Ik deed dat al op11 jarige leeftijd , en Cruijffie ook .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen