Driessen hard voor Van 't Schip: 'Dat is de énige vooruitgang die je ziet bij Ajax...'

13 november 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf/ESPN

Waar John van ’t Schip goed begon aan zijn dienstverband bij Ajax, heeft de interim-trainer nu twee wedstrijden geen positief resultaat meer weten te behalen. Zondagmiddag werden er punten verspeeld bij Almere City, en dit zorgt voor kritiek op de Amsterdammers. Onder meer Valentijn Driessen is maar weinig overtuigd geraakt van de trainerswissel bij Ajax.

Van ’t Schip nam het stokje over van Maurice Steijn. Onder leiding van laatstgenoemde was Ajax gezakt naar een historische achttiende plaats. Van ’t Schip debuteerde met een benauwde 2-0 zege op FC Volendam en boekte drie dagen later ook zijn tweede overwinning (4-1 op sc Heerenveen), waardoor het er even op leek dat Ajax de weg naar boven had gevonden.

Artikel gaat verder onder video

Driessen denkt echter dat Ajax nog veel werk heeft te verrichten om weg te komen uit het rechterrijtje. “Van ’t Schip is een klein maandje bezig, maar veel verbetering is er nog niet. Die wedstrijden tegen Volendam en Heerenveen werden dan gewonnen, waar ze onder Steijn waarschijnlijk werden verloren of gelijkgespeeld”, vertelt de chef voetbal in een video-item van De Telegraaf.

“Dat is misschien wel de enige vooruitgang die je ziet. Qua veldspel zie je nauwelijks vooruitgang. Het is geen team en het straalt ook niks uit. Het lijkt wel of ze met knikkende knietjes overal op het veld verschijnen. Zeker bij uitwedstrijden”, sluit Driessen af. Diezelfde journalist gaat in datzelfde video-item in op het wisselbeleid van Van ’t Schip. Driessen is van mening dat de omzettingen van de interim-trainer niet goed waren.

Krijgt Van 't Schip het nog op de rails bij Ajax?

Laden...
591 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

De Haan
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

"Driessen hard voor van 't Schip." De redactie van FCUpdate is jaloers!

Paulito
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ze spelen wel beter dan onder Steijn en dan doe ik op Berghuis, Bergwijn en Brobbey. Zo goed was Ajax tegen Heerenveen ook niet. Heerenveen was vaak de betere partij. Gelijk spelen bij Almere kan echt niet.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die Driessen, tja die gast moet opsluiten ergens onder de grond, 100 mtr diep kan ie in ieder geval geen schade aanrichten. Wat denkt die gast wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen