Koeman botst met Driessen: 'Ja, Valentijn. Maar wat wil je nou?'

19 november 2023, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © YouTube

Bondscoach Ronald Koeman was zeer geïrriteerd na een vraag van Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf vroeg tijdens de persconferentie na de moeizame 1-0 overwinning op Ierland een voorspelling op de komende wedstrijd, was daarin kritisch en de toon beviel de keuzeheer maar weinig.

De journalist wilde een voorspelling horen voor het treffen met voetbaldwerg Gibraltar, dat met 14-0 klop kreeg van Frankrijk zaterdagavond. “Acht doelpunten. Tien. Vier”, wilde Koeman zich niet wagen aan een voorspelling. Driessen herinnerde de bondscoach eraan dat in de heenwedstrijd slechts drie doelpunten werden gemaakt door Nederland.

Artikel gaat verder onder video

“Ja, Valentijn. Maar wat wil je nou? Het doel is bereikt.” Driessen was echter bijzonder kritisch op de manier waarop dat is gebeurd tegen Ierland. “Maar dat probeer ik je net uit te leggen, waarom het richting het einde moeilijk ging. Als je de tweede of derde goal maakt, is het heel anders. Maar dat hebben we nagelaten.”

Lees ook: Valentijn Driessen heel kritisch op Oranje: 'Als dát de voorbode is van...'

Ook wilde de journalist weten wat Koeman vond van de reactie van Xavi Simons en Cody Gakpo, die in de ogen van Driessen de coach geen blik waardig gunden na hun wissel. Ze hadden een gezicht als een oorwurm en een handje ‘kon er nog net vanaf’, zei Driessen. “Volgens mij hebben ze zich normaal gedragen. Dat ze teleurgesteld zijn, dat mag en dat moet", reageerde Koeman.

Hoeveel doelpunten maakt Oranje tegen Gibraltar?

Laden...
1009 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kan de var ook na de wedstrijd twee doelpunten ongeldig verklaren is dat sinds kort omdat ik me kan herinneren dan Frankrijk met 14-0 wint en niet met 12-0 zoals in deze tekst staat De journalist wilde een voorspelling horen voor het treffen met voetbaldwerg Gibraltar, dat met 12-0 klop kreeg van Frankrijk zaterdagavond.

De Haan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FCUpdate botst ook wel eens met Driessen. Of beter gezegd: Valentijn botst tegen hen aan. Vaak 's nachts in een bepaald ritme.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen