Valentijn Driessen heel kritisch op Oranje: 'Als dát de voorbode is van...'

19 november 2023, 08:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de het Europees kampioenschap van de komende zomer. Toch was de stemming na de moeizame 1-0 overwinning op Ierland verre van optimaal. Er was veel kritiek op het spel dat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman liet zien en dat was al vaker het geval in de afgelopen maanden, constateert Valentijn Driessen.

“Na de slechte groepsstart gooide Koeman zijn favoriete 4-3-3-systeem overboord en adopteerde voor het derde duel tegen Griekenland het favoriete 5-3-2-systeem van zijn voorganger Louis van Gaal. Als excuus geldt dan altijd dat zo’n formatie niet per definitie defensief is, maar juist extra offensief kan uitpakken. Daar bleek bij het Oranje van Koeman niets van”, schrijft hij in zijn column. “Hoewel hij foutloze resultaten boekte. In Dublin ontsnapten de Nederlanders trouwens aan een blamage na een tactische omzetting van 5-3-2 naar 4-3-3 in de rust.”

Artikel gaat verder onder video

En dus moet er volgens hem duidelijk beterschap worden getoond om een rol van betekenis te gaan spelen komend jaar in Duitsland. “Afgaande op de wedstrijd tegen Ierland hebben Koeman en zijn internationals niet bepaald hun kandidatuur gesteld als opvolger van Italië als nieuwe kampioen van Europa. Niet alleen vanwege de minimale overwinning; het spel sprak zoals in de hele kwalificatie niet tot de verbeelding. In plaats van op de banken te staan, viel vooral gegeeuw te horen van de fans op de tribune.”

Driessen refereert opnieuw aan het systeem en brengt het vorige eindtoernooi van Nederland in herinnering. “Als het Louis van Gaal 2.0 voetbal van Koeman de voorbode is wat de fans van het Nederlands elftal te wachten staat in de zomer van 2024, dan gaat het net als in Qatar een hele lange zit worden. En zal niemand zich, evenals na het WK-avontuur nog maar iets herinneren van een zouteloos Oranje dat in de kwartfinales uitgeschakeld gaat worden.”

Het Nederlands elftal eindigt op het EK:

Laden...
534 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ik dacht eerst dat ik een thuiswedstrijd van ajaks zat te kijken! maar toen zag ik dat oranje shirt en dacht ik!! bah wat een kutwedstrijd en heb ik maar gauw iets anders opgezet! net zo inspiratieloos als die ploeg die daar normaal speelt!!

leeuw58
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die Driessen moet toch echt ongelukkig en depressief zijn. Nooit komt er één positief woord over zijn lippen. Misschien moet hij maar euthanasie aanvragen: wat een verschrikkelijk leven leidt/lijdt die man.

infielder
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vraag me af hoe hij op kantoor is haha

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlik een azijnze.....@

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen