Plottwist bij Union Berlin: geen Schreuder, óók geen Raúl als nieuwe trainer

26 november 2023, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Kroaat Nenad Bjelica wordt volgens transferspecialist Fabrizio Romano de nieuwe trainer van Union Berlin. De hoofdstedelingen zorgen daarmee voor een kleine plottwist: eerder op de zondag riep BILD Real Madrid-icoon Rául González Blanco nog uit tot topkandidaat om de ontslagen Urs Fischer op te volgen, terwijl ook voormalig Ajax- en FC Twente-trainer Alfred Schreuder werd genoemd.

Fischer leidde de club van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker van de tweede Bundesliga naar een historische kwalificatie voor de Champions League in het voorbije seizoen, maar moest halverwege november het veld ruimen na een dramatische serie. De sensatie van afgelopen jaar wist in alle competities veertien wedstrijden op rij niet te winnen en de Zwitser kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel Duitse media zeker wisten dat Raúl maandag zou worden aangesteld, meldt Romano op zondag dat de keus op Bjelica is gevallen: "Hij heeft getekend, done and sealed", schrijft de Italiaanse journalist op X. "Raúl is nooit dichtbij het trainerschap van Union geweest, hij wilde bij Real Madrid blijven", weet Romano bovendien. De Spanjaard heeft bij De Koninklijke momenteel het tweede elftal, Real Madrid Castillia, onder zijn hoede.

Bjelica is geen geheel onbekende in het Duitse voetbal. Tussen 2001 en 2004 stond hij als speler onder contract bij 1. FC Kaiserslautern. Als trainer werkte hij onder meer in Oostenrijk, het land waar hij zijn actieve carrière afsloot, en had hij ook het Italiaanse Spezia, het Poolse Lech Poznan en Dinamo Zagreb in zijn vaderland onder zijn hoede. Het meest recent werkte hij bij het Turkse Trabzonspor, maar daar vertrok hij in oktober van dit jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen