'Alfred Schreuder vist achter het net: Doekhi en Becker krijgen Real Madrid-icoon als nieuwe trainer'

26 november 2023, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Union Berlin van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker staat volgens Duitse media op het punt om voormalig superster Raúl González Blanco - kortweg Raúl - aan te stellen als opvolger van de ontslagen succestrainer Urs Fischer. Het clubicoon van Real Madrid past volgens BILD binnen het profiel dat de in zwaar weer verkerende Champions Leageue-deelnemer heeft opgesteld.

Zaterdag bracht diezelfde krant nog naar buiten dat voormalig FC Twente- en Ajax-trainer Alfred Schreuder eveneens in beeld is bij de huidige nummer zeventien van de Bundesliga, maar het lijkt dus tóch Raúl te gaan worden. "Hij voldoet aan het gezochte profiel met zijn reputatie als speler, waardoor hij onmiddellijk respect en erkenning onder de spelers zou genieten", schrijft BILD.

Artikel gaat verder onder video

Raúl kwam tussen 1994 en 2010 uit voor Real Madrid en groeide in die tijd uit tot een absoluut clubicoon. Hij zou uiteindelijk na 741 wedstrijden en 323 doelpunten voor De Koninklijke afzwaaien en speelde in de herfst van zijn loopbaan nog twee seizoenen voor Schalke 04, waardoor hij zowel de Duitse als de Engelse taal beheerst, een belangrijke voorwaarde om het trainerschap van Union op zich te nemen.

Pikant weerzien
Na zijn spelersloopbaan, die hij afsloot in de Verenigde Staten, ging Raúl als jeugdtrainer aan de slag in Madrid. In 2019 maakte hij intern promotie, sindsdien heeft hij het tweede elftal, Real Madrid Castillia, onder zijn hoede. Mocht hij daadwerkelijk in Berlijn aan de slag gaan, dan wacht al snel een pikant weerzien met de club waar hij groot werd: op 12 december speelt Union in de Champions League thuis tegen De Koninklijke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen