'Afvaardiging van Ajax zat 23 december op tribune bij Antwerp - Westerlo'

26 december 2023, 20:50
Foto: © Imago

George Ilenikhena is afgelopen zaterdag bekeken door afvaardiging van Ajax, zo claimt transferexpert Ekrem Konur. Ook scouts van Benfica, FC Porto en Napoli zaten op de tribune voor de zeventienjarige aanvaller van Antwerp.

Ilenikhena kwam het voorbije weekend met Antwerp in actie tegen Westerlo. Het toptalent werd in de 63ste minuut door Mark van Bommel binnen de lijnen gebracht. Scoren deed de spits, die wel vaker als invaller aan de bak komt bij Antwerp, niet.

Artikel gaat verder onder video

Marc Overmars, technisch directeur van Antwerp, haalde Ilenikhena afgelopen zomer voor naar verluidt zes miljoen euro weg bij Amiens. In Belgische dienst maakt de Franse spits met Nigeriaanse roots tot nu toe veel indruk.

Ilenikhena maakte in achttien invalbeurten in de Belgische competitie vijf doelpunten; gemiddeld één goal per 52 minuten. Op 13 december scoorde hij voor het eerst in de Champions League. Dat was de winnende goal in groepswedstrijd tegen FC Barcelona.

Van Bommel liet onlangs blijken zeer onder indruk te zijn van de ontwikkeling van Ilenikhena. "Als je dit op 17-jarige leeftijd kan... Ja, waar stopt het dan? Hij is duidelijk een hele goeie spits in wording en ik ben blij dat hij hier onder contract staat", zei hij tijdens een persmoment.

Moet Ajax een poging wagen voor Ilenikhena?

Laden...
317 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen