Blind krijgt slecht nieuws bij Ajax: 'Kijken eerst bij de eigen jeugd'

22 december 2023, 16:50
Foto: © Proshots

Daley Blind deed deze week een open sollicitatie voor een rentree bij Ajax, maar de kans dat de Amsterdammers deze winter al aankloppen bij de routinier, is klein. Hoofdscout Kelvin de Lang vertelt waar de prioriteiten van Ajax liggen in de komende transferwindow.

“We kijken eerst bij de eigen jeugd”, vertelt De Lang in Ajax Life over de transferplannen bij Ajax. “Daarna naar eventuele oud-Ajacieden die op latere leeftijd weer van toegevoegde waarde kunnen zijn. Dan zijn er nog de spelers van onze partnerclubs en natuurlijk spelers van buitenaf. Dat kunnen ook oudere spelers zijn, leiders die onze jonge spelers beter maken. Het blijft zoeken naar de juiste balans.”

Artikel gaat verder onder video

Die manier van werken bij Ajax past ook bij de visie van De Lang. “Ik wil één been in de club hebben, weten wat hier rondloopt, eigen spelers bekijken en meedoen in de analyse van onze eigen selectie. Daarnaast wil ik aan het einde van het proces bij de scouting betrokken zijn. Dan ga ik wél op pad om live spelers te bekijken”, vertelt de hoofdscout, die overkwam van Manchester City.

Lees ook: Blind zet deur naar rentree als voetballer bij Ajax wagenwijd open: 'Nog niet klaar'

De 35-jarige Nederlander was daarmee de opvolger van Henk Veldmate als hoofdscout. Veldmate keerde terug als internationaal scout bij FC Groningen. Ajax raakte onder de indruk van het werk dat De Lang heeft verricht bij Manchester City. Ook de Premier League-kampioen was tevreden, want hij kon een nieuw contract tekenen. De Lang koos echter voor een dienstverband bij Ajax.

Moet Ajax proberen Blind terug te halen?

Laden...
714 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het lijkt erop dat de supporters van Ajax en hun wispelturige gedrag richting Blind symbolisch zijn voor de prioriteiten van de club, waarbij ze eerst kijken naar hun eigen jeugd en vervolgens eventuele oudere spelers overwegen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Geen afdankertjes als Blind/Eriksen/De Roon terug halen, Luis Suarez en Tadic mogen wel.

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En weer voor de goedkoopste oplossing kiezen hoor, de eigen jeugd doet het ook geweldig staan 15e in de KKD, en als ze zo goed zijn waarom worden ze dan nu al niet gebracht ? Als men jong talent wil brengen zal er toch eerst een stevig basis elftal moeten staan met genoeg ervaring en kunde anders verzuipt dat jong talent hopeloos

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

De jeugd heeft de toekomst, vooral i.c.m zéér ervaren topspelers tussen 26 en 34 jaar !!

Nicol4s
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zoektocht naar oudere spelers bij Ajax: omdat de eigen jeugd blijkbaar niet goed genoeg is en de directie lekker achterover kan leunen met hun hoge salarissen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen