Nieuwe positie lonkt voor Kristian Hlynsson bij Ajax tegen AEK Athene

13 december 2023, 21:10
Foto: © ProShots / Imago

Ajax begint donderdagavond met Carlos Forbs en Chuba Akpom als vervangers van Steven Berghuis en Steven Bergwijn aan het cruciale Europa League-duel met AEK Athene, zo verwacht Voetbal International. Kristian Hlynsson, die sinds enige tijd een basisplaats heeft als aanvallende middenvelder, wordt mogelijk als rechtsbuiten gebruikt door John van 't Schip.

Van 't Schip kan in de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League geen beroep doen op Berghuis (geschorst) en Bergwijn (niet fit), terwijl Amourricho van Axel Dongen en Mika Godts vanwege blessureleed eveneens niet inzetbaar zijn. Heel veel opties op de flanken heeft Van 't Schip dus niet. Forbs, een buitenspeler pur sang, lijkt een zekerheidje op één van de flanken.

Artikel gaat verder onder video

Voor de andere flank moet Van 't Schip met een creatieve oplossing komen. Georges Mikautadze kan als buitenspeler uit de voeten, maar heeft op die positie nog maar weinig indruk gemaakt. Verwacht wordt dat de Ajax-trainer Hlynsson als hangende rechtsbuiten gebruikt en de positie van aanvallende middenvelder wordt ingevuld door Akpom. Door de wisselwerking met Berghuis kwam Hlynsson de afgelopen tijd al regelmatig op de buitenkant uit.

Naast Akpom, Hlynsson en Forbs worden ook Diant Ramaj, Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Brian Brobbey aan de aftrap verwacht bij Ajax. De Amsterdammers moeten van AEK Athene winnen om zich te plaatsen voor de play-offs van de Conference League. Bij ieder ander resultaat is Ajax Europees uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Akpom, Taylor; Hlynsson, Brobbey, Forbs

Overwintert Ajax in Europa?

Laden...
1255 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen