René van der Gijp richt zich tot één Ajacied na ongekende blamage van Ajax

22 december 2023, 09:19
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp begrijpt er niets van dat Ajax-trainer Michael Valkanis, die tijdelijk John van 't Schip verving bij de Amsterdammers, donderdagavond tegen Hercules zijn opstelling op de schop gooide. De Griekse assistent-trainer gaf veel wisselspelers van Ajax de kans om zich te laten zien in het bekerduel tegen de derdedivisionist.

Zo mochten onder meer Georges Mikautadze en Gastón Avíla hun opwachting maken in de basis, maar dat werd geen succes voor het tweetal. Zij, maar heel Ajax, maakte een dramatische indruk in Stadion Galgenwaard en ging uiteindelijk met 3-2 ten onder tegen Hercules. Van der Gijp geeft in het programma Vandaag Inside aan dat hij niet begrijpt dat trainer Valkanis de vaste basisspelers niet voor de leeuwen besloot te gooien: "Morgen (vrijdag) zijn die jongens allemaal vrij. Speel met je sterkste elftal, omdat je namelijk weet dat als je heel slecht begint, je het niet meer om kan draaien. Dat kan je zelfs niet omdraaien door spelers er in te brengen."

Artikel gaat verder onder video

"Begin met je sterkste elftal", gaat Van der Gijp nog even door. "Zet die mensjes (Hercules, red.) een half uur onder druk. Sta met 0-4 voor, haal er vier uit en je bent klaar", zegt de oud-voetballer. Ik snapte er helemaal niets van", besluit Van der Gijp, die zijn tafelgasten aan tafel meekreeg in zijn verhaal. Ook presentator Wilfred Genee begreep niet waarom de opstelling van Ajax op zo veel posities was gewijzigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wat een belachelijke beslissing van Valkanis, hij dacht zeker dat hij met deze 'prutsers' wel even kon winnen van Hercules. Dat is dus flink misgegaan, arrogantie ten top!

Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Misschien waren de basisspelers niet geheel fit ? En daarbij de wisselspelers hoe slecht ze ook zijn moeten toch ook nog wel van een amateurteam kunnen winnen lijkt me

Maister
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Een onverstandige keuze van Valkanis, zo te horen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Leg volgens mij niet eens aan de opstelling volgens mij lag de inzet nog op het nachtkastje !!!!! Mijn trainer van vroeger Piet Diepenhorst zei altijd onder schatting is dodelijk !!!!

CG
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dit bewijst des te meer dat hij niet bij Ajax thuis hoort. Wat Jonh van 't Schip in hem ziet blijft voor iedereen de belangrijkste vraag !!

Nicol4s
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wat een slimme zet van Valkanis, natuurlijk ga je een B elftal opstellen tegen een derdedivisionist. Dat kan alleen maar goed uitpakken.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Normaal gesproken natuurlijk wel. Ook een B elftal van Ajax zou van een 3e divisionist moeten kunnen winnen

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat heeft Van de Gijp goed gezien, maar dat zou mijn dochter van 8 ook weten. Vraag blijft vooral waarom Valkanis zelf dit niet kan bedenken?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen