Droomstart voor Ajax-beul Hercules: Cambuur moet al na twee minuten in de achtervolging

25 januari 2024, 20:09   Bijgewerkt: 25 januari 2024, 21:32

Derdedivisionist USV Hercules is donderdagavond uit de starblokken geschoten in de achtste finale van de KNVB Beker tegen SC Cambuur. Al na twee minuten spelen kwamen de amateurs op sportpark Zoudenbalch op voorsprong tegen de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie.

Bij de eerste de beste aanval was het al raak: Hercules-middenvelder Jordi Paulina werd in de Cambuur-zestien naar de grond gewerkt door Daniël van Kaam. Scheidsrechter Richard Martens wees gedecideerd naar de stip, ook de VAR verleende even later goedkeuring voor de strafschop. Oussama Lahri hield zijn zenuwen vervolgens in bedwang en passeerde Cambuur-doelman Yanick van Osch in diens linkerhoek: 1-0.