Bart Nieuwkoop krijgt basisplaats op zeer opmerkelijke positie: Slot geeft uitleg

24 januari 2024, 19:51
Foto: © ESPN

Bart Nieuwkoop fungeert woensdagavond als rechtsbuiten van Feyenoord, zo meldt Arne Slot tegenover ESPN. De oefenmeester geeft voorafgaand aan de bekerclash tegen PSV duidelijkheid over de verrassende basisplaats van de nature rechtsback.

Aanvankelijk werd verwacht dat Javairo Dilrosun de plek als rechteraanvaller zou innemen bij Feyenoord. De 25-jarige aanvaller was de afgelopen wedstrijden basisspeler, waardoor men er vanuit ging dat hij ook tegen PSV vanaf de aftrap zou beginnen. Slot legt uit waarom dit niet het geval is.

Artikel gaat verder onder video

“Dilrosun heeft heel lang heel weinig gespeeld. Ik verwacht dat dit weer een zware wedstrijd zal zijn. Calvin Stengs begint ook niet helemaal okselfris aan de wedstrijd en die normaal dan nog naar de rechtsbuiten positie kan”, legt de Feyenoord-trainer uit. Slot heeft door de blessureperikelen verder geen opties op de rechtsbuitenpositie, ook omdat Yankuba Minteh nog niet aanwezig is door zijn deelname aan de Afrika Cup met Gambia.

Hierdoor is Nieuwkoop verrassenderwijs de rechtsbuiten bij Feyenoord. “Als je ons volgt en je hebt Vitesse gezien dan heb je gezien hoe vaak wij van positie wisselen. Bij Union St. Gilles was hij altijd de meest rechter van de vijf achterin en dat is verkapt rechtsbuiten spelen. We proberen gevarieerd aanvallend te spelen”, is de uitleg van Slot bij ESPN.

Opstelling Feyenoord tegen PSV:

Bijlow; Geertruida Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Nieuwkoop, Giménez, Paixão

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen