Vitesse krijgt slecht nieuws over teruggekeerde Davy Pröpper

16 januari 2024, 14:42
Foto: © Imago

Vitesse kan donderdag in het bekerduel met AFC geen beroep doen op de afgelopen weekend teruggekeerde Davy Pröpper. De routinier kampt met een terugslag en moet het treffen met de Amsterdamse amateurs daarom laten schieten.

Afgelopen zondag beleefde Pröpper eindelijk zijn rentree in het shirt van de Arnhemmers. Een kwartier voor tijd kwam de middenvelder binnen de lijnen bij de hervatting van de Eredivisie, thuis tegen FC Utrecht. Als vervanger van Toni Domgjoni maakte hij vervolgens de wedstrijd vol die zou eindigen in een 0-0 gelijkspel, waardoor de club de laatste plaats in de Eredivisie overdeed aan FC Volendam.

Artikel gaat verder onder video

Pröpper baarde in januari 2022 opzien door op dertigjarige leeftijd plots een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. De zeventienvoudig international van Oranje was een halfjaar eerder teruggekeerd bij PSV na een vierjarig avontuur bij Brighton & Hove Albion, maar gaf aan geen plezier meer te ondervinden van het spelen van topvoetbal. Een jaar later kwam hij terug op die beslissing en sloot hij aan bij Vitesse, de club waar hij zijn loopbaan begon. Al in zijn tweede wedstrijd namens de Arnhemmers, uit bij FC Emmen, ging het helemaal mis. Pröpper scheurde op het Drentse kunstgras zijn kruisband en lag er daardoor bijna een heel jaar uit, tot afgelopen zondag.

De Telegraaf schrijft dinsdag dat trainer Edward Sturing hoopte dat Pröpper tegen AFC een volgende stap in zijn terugkeer zou kunnen zetten. Het plan om hem een halfuur of zelfs een helft speeltijd te gunnen kan echter de koelkast in: de middenvelder heeft te kampen met 'een terugslag'. "Pröpper kampt met lichte knieklachten na zijn rentree, waarmee hij en Vitesse geen enkel risico willen nemen, waardoor hij tegen AFC niet in actie zal komen", leest het.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen