'Fraaie transfer Ian Maatsen op losse schroeven na nieuws uit Manchester'

3 januari 2024, 16:44
Foto: © Imago

De transfer van Ian Maatsen van Chelsea naar Borussia Dortmund is zeker nog geen uitgemaakte zaak. De Duitse topclub zou in de persoon van Sergio Reguilón (door Manchester United teruggestuurd naar Tottenham Hotspur) nóg een linksback op de korrel hebben.

Dat meldt de Belgische journalist Rudy Galetti woensdagmiddag op X. "Dortmund zoekt een nieuwe linksback: Sergio Reguilón komt als mogelijk target in beeld na zijn terugkeer naar Tottenham", schrijft de journalist op het sociale medium. Toch maakt de Nederlander ook nog altijd een goede kans om de aanstaande Champions League-tegenstander van PSV te komen versterken: "Ian Maatsen is nog steeds een van de namen waar de voorkeur naar uitgaat. Chelsea staat er voor open om de Nederlander te laten gaan, maar alleen op permanente basis." Een verhuur zou dus niet bespreekbaar zijn voor de Londenaren.

Artikel gaat verder onder video

Maatsen staat al sinds 2018 onder contract bij Chelsea, dat hem destijds wegplukte uit de jeugd van PSV. De afgelopen jaren werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Charlton Athletic, Coventry City en meest recentelijk aan Burnley. Met die club stelde hij afgelopen seizoen promotie naar de Premier League veilig, waarna hij terugkeerde naar Londen. Trainer Mauricio Pochettino deed tot dusverre in twaalf competitiewedstrijden en drie in de strijd om de League Cup een beroep op de 21-jarige Nederlander.

Borussia Dortmund beschikt momenteel in de persoon van Ramy Bensebaini maar over één pure linksback. Afgelopen zomer zag de club de Portugees Raphaël Guerreiro, die eventueel ook op het middenveld uit de voeten kan, transfervrij overstappen naar rivaal Bayern München. Het is dan ook niet vreemd dat trainer Edin Terziz de komst van een extra linksback tot één van de prioriteiten op de winterse transfermarkt heeft gebombardeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen