'Jong Oranje-spits Noah Ohio gaat seizoen afmaken in Eredivisie'

5 januari 2024, 18:15   Bijgewerkt: 5 januari 2024, 18:20
Foto: © Imago

FC Utrecht is dicht bij de komst van Noah Ohio. De spits van Jong Oranje moet de Domstedelingen op huurbasis komen versterken in het restant van het seizoen, zo meldt Gianluca Di Marzio. Ohio is op dit moment speler van Standard Luik.

Ohio (20) moet het in de Belgische competitie doen met invalbeurten. Slechts dertien keer kwam de centrumspits dit seizoen in actie. In die dertien competitieoptredens kon Ohio zijn stempel niet drukken, de spits was bij nog geen enkele goal betrokken. Vorig seizoen was dat anders, toen de jongeling in 27 wedstrijden vijf keer het net wist te vinden.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Italiaanse transferspecialist Di Marzio zou FC Utrecht een tijdelijke komst van Ohio wel zien zitten. De journalist doet geen uitspraken over hoe concreet de belangstelling is. Niet alleen Utrecht zou Ohio op de korrel hebben, want ook Serie A-ploeg Genoa bekijkt de aanvaller. Utrecht beschikt op dit moment over Mats Seuntjens en Isac Lidberg (beide goed voor één competitiedoelpunt) als spitsen, aangezien Anthony Descotte voorlopig uit de roulatie ligt.

Ohio heeft in België dus moeite met scoren. Hoe anders is dat bij Jong Oranje, waar de twintigjarige in zijn eerste zes interlands liefst vijf keer scoorde. Daarnaast gaf de oud-speler van Manchester United, Manchester City en RB Leipzig één keer de assist. Marciano Vink complimenteerde de spits onlangs. “Hij is bedrijving, soms ook druistig, maar hij doet wel zijn ding”, sprak hij bij ESPN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen