Voetbalpraat speculeert hardop na actie Arne Slot: ‘Zou hij hiermee een signaal willen geven naar boven?’

29 januari 2024, 19:33
Foto: © Imago

De analisten van Voetbalpraat zetten hun vraagtekens bij de hernieuwde basisplaats voor Bart Nieuwkoop aan de rechterkant van de aanval. Nieuwkoop begon in de achtste finale tegen PSV als vleugelaanvaller en werd door Arne Slot ook afgelopen weekend (tegen FC Twente) opgesteld op die positie.

“Ik kon me er helemaal niet in vinden”, stelt Martijn Krabbendam van Voetbal International bij het voetbalpraatprogramma van ESPN. “Ik kan me voorstellen dat je tegen PSV die hele linkerkant wil lamleggen, dat je iemand wilt opofferen voor die linkerkant”, antwoordt Kenneth Perez, die een ander type speler aan de rechterkant had verwacht voor het duel tegen FC Twente.

Artikel gaat verder onder video

“Zou het kunnen dat Slot hiermee een signaal richting boven (de directie van Feyenoord, red.) wil geven?”, vraagt Sjoerd Mossou zich af. De columnist van het Algemeen Dagblad krijgt bijval van Vincent Schildkamp: “Dat schoot inderdaad ook door mijn hoofd.” De analisten van Voetbalpraat vragen zich hardop af waarom buitenspelers als Luka Ivanusec, Yankuba Minteh of Javairo Dilrosun geen kans kregen bij de Rotterdammers.

“Je hebt altijd trainers die hiermee willen laten zien dat ze eigenlijk geen opties meer hebben”, gaat Mossou verder. “Door het gemis van (Calvin, red.) Stengs ben je al je creativiteit kwijt, en dan ga je Nieuwkoop op rechtsbuiten zetten”, zegt Krabbendam. Feyenoord slaagde er niet in om een doelpunt te maken tegen De Tukkers, waardoor het duel eindigde in een 0-0 einduitslag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen