Kenneth Perez vol ongeloof over actie van Jordan Teze: 'Ongelooflijk zwak, moet je kijken'

4 februari 2024, 20:21
Foto: © ESPN

Jordan Teze moet zich achter de oren krabben na de wedstrijd tussen Ajax en PSV (1-1), zo vindt Kenneth Perez. De verdediger van PSV handelde ‘laks’ in de aanloop naar het openingsdoelpunt van Ajax. Perez ziet de beelden met ongeloof aan bij Dit was het Weekend.

Na het balverlies van Jerdy Schouten, diep op de helft van Ajax, liep Teze mee terug naar achteren. Hij stopte zijn sprint echter toen het erop leek dat Brobbey een één-op-één-kans met Walter Benítez zou krijgen. Brobbey bleek meer tijd nodig te hebben dan gedacht, waardoor Teze toch weer zijn kant op liep. Hij was echter al kostbare tijd verloren.

© ESPN
Artikel gaat verder onder video

“Kijk, dit tempo!”, zegt Perez. “Als hij nou aansluit in de dekking, kan Brobbey nergens heen. Maar doordat Teze zo laks handelt, ontstaat daar de ruimte.” Beelden van achter het doel van PSV tonen nog beter hoe traag Teze terugliep. “Hier moet je kijken in wat voor tempo het gaat. Hij lijkt te denken dat het Ramalho wel in z’n eentje zal lukken. Dat vind ik echt zo ongelooflijk zwak van een verdediger die het gen moet hebben om gevaar te ruiken en zijn ploeggenoot te helpen.”

“Je kan niet denken: het loopt wel los, ik kan wel weer aanvallen. Dat vond ik echt heel tekenend”, aldus de analist. “Geen besef van gevaar, dat vind ik bijzonder.” Volgens Perez is Teze een van de spelers bij PSV die ‘helemaal niet zo goed’ is, maar wel meedoet ‘als het heel lekker gaat’. “PSV heeft een aantal van die spelers. De perceptie is dat alle spelers opeens veel beter zijn dan ze eigenlijk zijn, omdat het elftal goed draait.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen