Bosz verklaart opstelling en is het niet eens met verslaggever: 'Nee, helemaal niet'

20 februari 2024, 20:50   Bijgewerkt: 20 februari 2024, 21:41
Foto: © Ziggo Sport

PSV-trainer Peter Bosz heeft voor de aftrap van het Champions League-duel met Borussia Dortmund tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om met Jerdy Schouten als centrale verdediger te gaan spelen. De zomeraankoop is van nature een middenvelder en speelt zijn wedstrijden dit seizoen vooral op het middenveld, maar verschijnt tegen de Duitsers als centrale verdediger aan de aftrap. Bosz vindt het geen ‘risico’ om Schouten op te stellen in de achterhoede.

Omdat we gaan proberen voetballend het verschil te maken, reageerde Bosz voor de camera van Ziggo Sport op de vraag waarom hij in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund kiest voor het centrale duo Olivier Boscagli en Schouten. Laatstgenoemde speelde een paar dagen geleden tegen Heracles Almelo nog als middenvelder, maar schuift dinsdagavond dus een linie naar achteren. Dat gaat ten koste van André Ramalho. Dan heb je met Schouten achterop een extra wapen en ook op het middenveld met Saibari en Tillman, twee jongens die ook voor diepte kunnen zorgen.

Artikel gaat verder onder video

Bosz verwacht van Ismael Saibari en Malik Tillman dat ze tegen Borussia Dortmund ook loopacties in de diepte gaan maken. “Want als je alleen maar in de bal gaat spelen, alles in de voet gaat vragen en geen diepte hebt, dan word je heel voorspelbaar.” Wytse van der Goot vroeg aan Bosz of de keuze voor Schouten als centrale verdediger voelt als een ‘risico’. “Het leven zonder risico is niet leuk. Maar nee, het voelt helemaal niet als een risico. Ik denk dat wij op deze manier de beste kans hebben om te winnen. In alles schuilt een risico, maar wij denken op deze manier de beste kans te hebben om te winnen. Je moet geen onnodig balverlies lijden. We zullen uiteraard balverlies lijden, maar het liefst zo weinig mogelijk en niet op de verkeerde plek.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen