V/d Gijp ziet perfecte optie als nieuwe trainer voor Ajax: ‘Doe niet moeilijk, neem hem gewoon!’

19 februari 2024, 19:18
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp denkt dat Ron Jans de ideale man is om Ajax weer naar de top te helpen. Volgens de analist heeft Jans de kwaliteit om met minder materiaal een goed elftal te smeden, precies wat Ajax nodig heeft, zo stelt Gijp maandag bij KieftJansenEgmondGijp.  

Van der Gijp ziet dat de Amsterdammers ‘naar de klote geholpen zijn’ en verwacht dat het nog een jaar of vijf kan duren voordat de club weer terug is in de top van de Eredivisie. De analist heeft wel een oplossing. “Je hebt dus een type trainer nodig... Als je iedereen op de goede plek zet en je geeft iedereen bij Ajax dadelijk duidelijke boodschappen mee, dan kan je een prima seizoen spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Gijp denkt dat Jans dé ideale hoofdtrainer is voor Ajax. “Maak hem trainer, doe niet moeilijk. Doe niet gek”, is hij duidelijk. De 65-jarige oefenmeester presteert momenteel fantastisch als trainer van FC Utrecht, waar hij de al na drie speelrondes ontslagen Michael Silberbauer opvolgde. “Hij heeft daar de staf gewoon gelaten zoals die was. Hij heeft niemand meegenomen, alleen zichzelf”, gaat Van der Gijp verder.

“Wat hij bij PEC Zwolle flikte, wat hij bij Twente flikte en nu bij Utrecht flikt... Het is heel simpel: iedereen op de goede plek zetten en een duidelijke boodschap meegeven zodat de (Josip, red.) Sutalo’s van deze wereld goed tot hun recht komen. Hij gaat werken bij een elftal dat niet beter is dan Twente”, besluit de analist.

Is Ron Jans een geschikte trainer voor Ajax?

Laden...
2351 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hij bewijst het keer op keer dus kan geen toeval zijn. Van zijn nuchtere insteek hou ik ook wel. Tegelijkertijd zie ik niet in wat hij meer zou kunnen brengen dan Van t Schip. Ik ben vooral benieuwd wanneer ze iets over hun toekomst uitspreken. Vindt dat Schip ook wel wat krediet verdient. Laat hem maar investeren in de toekomst. Dat is iemand met Ajax profiel

Ajeto!
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Goede club trainer maar te licht voor dat wat ze bij Ajax zouden moeten nastreven.

larsson
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik vind persoonlijk Ron Jans echt een hele goede trainer. Maar denk dus juist dat Ron Jans op zijn best is met slecht materiaal en daar het beste uit te halen. Ik denk dat een club als Feyenoord, Ajax of psv teveel kwaliteit heeft en dit tegen het Ron Jans effect in gaat. Maar ik zou het wel graag eens willen zien. Enige functie die ik hem wel echt zie doen en ik weet niet waarom is bondscoach van oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen