Pijnlijke beelden: vrouwelijke scheidsrechter vervangen na opmerkelijke botsing bij Betis - Athletic

25 februari 2024, 21:39
Foto: © DAZN - X

De wedstrijd tussen Real Betis en Athletic Club uit Bilbao in de Spaanse competitie is voor de vrouwelijke scheidsrechter Guadelupe Porras al na een kwartier op pijnlijke wijze geëindigd. De arbiter kwam bij de zijlijn in botsing met een televisiecamera en liep daardoor een dusdanige hoofdwond op ze de fluit moest overdragen aan vierde official Holgueras Castellanos.

Porras werd naar de kant geroepen om te controleren of de 1-0 van Chimy Avila geldig was. Dat bleek het geval, maar daarna volgde de pijnlijke botsing. Porras werd langs het veld behandeld door de medische staf van de thuisclub, maar haar wond bleek dusdanig ernstig dat ze de wedstrijd niet kon afmaken.

Artikel gaat verder onder video

Haar vervanger besloot vijf minuten voor rust, toen Betis de voorsprong inmiddels had uitgebreid naar 2-0, om Athletic-aanvaller en Spaans international Nico Williams met rood van het veld te sturen. De jonge buitenspeler had sarcastisch geapplaudiseerd voor Castellanos omdat hij een vrije trap tegen kreeg waar hij er eentje méé meende te moeten krijgen. Daardoor is Williams geschorst als Athletic het volgende week in eigen huis opneemt tegen FC Barcelona.

In ondertal deden de gasten diep in blessuretijd van de eerste helft nog wel wat terug, maar Johnny Cardoso zette in de tweede helft de 3-1 eindstand op het bord. Door de zege verkleint nummer zes Betis het gat met de nummer vijf uit Bilbao tot een nog altijd aanzienlijke marge van zeven punten. De Spaanse voetbalbond heeft inmiddels laten weten 'de komende 24 uur' met een update over de gezondheid van Porras te zullen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Welke fluit? Het gaat om de grensrechter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen