Van Nistelrooij: 'PSV vind ik als club niet heel herkenbaar en volgens een visie voetbal spelen'

21 februari 2024, 14:12
Foto: © Imago

Ruud van Nistelrooij vindt PSV geen club waar altijd heel herkenbaar en volgens een vaste visie voetbal wordt gespeeld, zo geeft de oud-trainer van de Eindhovenaren aan in de podcast Met Open Vizier van Alex Pastoor. Van Nistelrooij doelt daarmee niet op de huidige speelwijze en visie van trainer Peter Bosz, maar op het feit dat er geen vaste speelwijze is die PSV altijd hanteert.

In gesprek met Alex Pastoor gaat Van Nistelrooij in op het aankoopbeleid van clubs en hoe hij dat ervaren heeft als trainer van PSV: "Bij PSV wordt ook niet gescout op een speelwijze. PSV en bijvoorbeeld ook Real Madrid vind ik geen clubs die heel herkenbaar en volgens een visie voetbal spelen. Dat is gewoon heel veel goede spelers halen op bepaalde posities", geeft Van Nistelrooij aan, die ziet dat er pas na het halen van de spelers een bepaalde speelwijze ingeslepen wordt.

Artikel gaat verder onder video

De oud-trainer van de Eindhovenaren wil daarmee aangeven dat er niet van tevoren een vaste speelwijze vaststaat bij PSV, die de club altijd hanteert. Aan het aankoopbeleid van de ongeslagen koploper van de Eredivisie valt de oud-spits wat opvallends op: "PSV heeft de laatste jaren echt goede buitenspelers gehad. Altijd buitenspelers. Maar dan moet je ook daar als trainer in detail gaan kijken wat nou het beste is voor je team", geeft hij aan.

Aan het einde van het vorige seizoen vertrok Van Nistelrooij als trainer van PSV. Vorig seizoen wist de coach de KNVB Beker te winnen met de Brabanders en plaatste de club zich uiteindelijk voor de Champions League, wat gezien de huidige prestaties van de Eindhovenaren ontzettend belangrijk is geweest. Momenteel zit de oud-trainer van PSV zonder club.

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Beste sympathieke Ruud van Nistelrooy kom 's een bakkie halen bij Ajax en babbel effe met de scouts en Schip, je gedachtengoed is interessant en je had sjonge jonge veel ervaring bij PSV en in de PL en bij Madrid, genieten was het toen van je spel als spits, net als van Eric Cantona bij ManU.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Heb hem bij Real madrid ontmoet een paar keer toffe gozer stak een kop boven me uit ik zou hem graag vaker zien op tv met analyses of live commentaar .

KROTJE
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Nou jij hebt mazzel Jurgen, ik zag hem alleen van afstand met zijn lange haren, maar ik zag ook die wedstrijden Real-Barca en de voor hem teleurstellende Barca-Real. Ruud was en is geen grootspreker, hij was een zekerheidje voor doelpunten. Bij ManU schreeuwden de supporters hem met "Roed Roed Roed en Van The Man" toe herinner ik me dat nog. By the way is die man naast je je zoon ? Mede dankzij Ruud eindigde PSV als 2e en staan nu misschien in de volgende ronde van de CL.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

ik had toegang tot valdebebas dat is waar Real madrid traint dus kon ik vaak met spelers praatten enzo soms ging ik met Marcello die naast me op de foto staat praatten over de linksback positie waarom hij zo vaak opkwam . Ruud super vriendelijk toffe man . Hij is echt een legende in mijn ogen hoe PSV en die spelersgroep met hem zijn omgegaan.... tja ik hoop hem ergens anders nog een keer te zien als trainer te zien of op tv lijkt me dat zijn rol in de voetbalwereld nog lang niet uitgesproken is.

KROTJE
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Oh ja Marcello ik kon hem op de kleine foto niet herkennen, hij was wel snel, maar ik denk terug aan die andere back: Roberto Carlos met zijn kromme 'ventieltrapje' man man man, herinner je die nog ? Dany Alves was in zijn tijd ook zo'n heerlijke opkomende back Jurgen. Als centrumback (?) vond ik Hierro altijd stevig en stabiel. Ik dacht dat Marcello niet zo groot was.

jurgen😎
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Marcello op tv lijkt ie kleiner. Ja die opkomende backs ken ik alves roberto carlos allemaal brazilianen konden man voorbij inzicht alleen vond ik soms dat en dat heb ik hem ook gezegd dat Marcello iets te vaak opkwam waardoor ik dacht bij een counter wordt het te gevaarlijk.. Maar goed al die backs die je genoemd heb hebben allemaal mooie carrière gehad. tegenwoordig is een back een verkapte vleugelaanvaller .....

Waarom19
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Van Nistelrrooy uit bu zijn frustraties met zijn interssante geleuter.

Vito
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Klopt, Van Basten vertelde ook al zo iets. Feyenoord scout spelers die ze nodig hebben zoals Zerouki. PSV heeft natuurlijk wel iets meer te besteden.

Tiptop
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Dijenkletser die Ruud, top voetballer hoor maar trainen moet ie aan Peter overlaten.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

psv leeft van de bijstand. De burger betaald. Lekker makkelijk kopen zo. En Feyenoord heeft nul Euro. Toch knap dat je dan toch tweede staat en verder in de beker bent. Het kan slechter. Feyenoord heeft tot nu toe een prima seizoen.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Mr. Bean, Als je geen geld hebt kan je het ook niet uitgeven. En jezelf kapot kopen loopt altijd fout af. Maar dat zal jij wel niet begrijpeen..

boyke
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

PSV leeft van de gemeente Eindhoven en van het volk , Wij moeten belasting betalen en Eindhoven geeft het aan PSV. Zelf hebben ze de middelen niet Ruud moest twee beste spelers verkopen anders stonden ze in het rood en dat is een frustratie eerste klas dat je je beste spelers kwijt raakt door slecht beleid van PSV. Vaan heel dichtbij heb ik meegemaakt hoe slecht de organisatie was bij de jeugd van PSV. Laat Feyenoord dan maar schuld hebben gehad daar komen ze eerlijk vooruit en kruipen ze ook weer uit. Dus mister Bean je grote wafel eens houden over Feyenoord met je achterlijke streken en kinderachtige opmerkingen. Als ik jou tekst nu lees dan denk ik welke school heb jij gehad en uit welke buurt kom je???? Veel soeps ben je in ieder geval niet in taal nog kunde. Snotneus

Goku
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Geweldige vent die Ruud, en een goede analyse over PSV. Ze doen het goed en verdienen het kampioenschap met hun spel. Wij moeten het met de 2de plek doen... Ach altijd beter dan de ander topclubs doen😳😳

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen