Veel ophef over rode kaart bij PSV tegen Heracles: 'Kom op zeg, we slaan nu echt door!'

16 februari 2024, 20:37
Foto: © ESPN

PSV is de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo vrijdagavond uitstekend begonnen. De bezoekers kregen al vroegtijdig een rode kaart, waarna Luuk de Jong de openingstreffer op het scorebord zetten. De gegeven rode kaart van Ingmar Oostrom zorgt op sociale media voor verdeeldheid.

Heracles Almelo-aanvaller Bryan Limbombe kwam na twaalf minuten spleen hard door op zijn directe tegenstander, waarna scheidsrechter Oostrom zich genoodzaakt voelde om de Belgische aanvaller een directe rode kaart te geven: "Het is een goeede beslissing", oordeelde Martijn van Zijtveld, de commentator van dienst namens ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Niet iedereen kan de beslissing van Oostrom volgen, zo blijkt uit de nodige reacties op sociale media: "We slaan echt door, dit is geen rood", schrijft iemand op sociale media. "Ben ik de enige die dit een belachelijk zware rode kaart vind?", vraagt een ander zich af. "Dit is nooit rood voor Limbombe", vindt een ander.

Maakte scheidsrechter Oostrom de juiste beslissing?

Laden...
3307 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

menaga
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Weet niet wat de nederlandse arbitrage mankeerd , zeker de laatste tijd.. Maar ondanks de slechte beslissingen word er altijd wel een club benadeeld.. Het is te treurig om te zien..

Goku
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Hee PSV moet kampioen worden en wordt geholpen na een paar slechte wedstrijden🤔🤔🤔 wie zouden dit nu zeggen...

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Sprak de grootste Clown.

FCJel
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Al klaar met huilen over wat alle journalisten en columnisten over ajax schrijven?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Dat is nu wel heel goed zichtbaar zeg .

Goku
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Zeeuwke, was sarcastisch bedoeld. Afgelopen seizoen riepen ze dat over Feyenoord...

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ja maar valt wel heel erg op nu !!!!

boyke
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Het worst steeds erger met ons arbitrale cabaret kliekje die beter aan kleinkunst kunnen gaan doen dan gaan fluiten en VAR spelen. Elke wedstrijd wordt er wel een blunder gemaakt door deze ondeskundige en zolang we een baas hebben zitten die er geen bal van snapt met een slecht bezet KNVB komt er geen verandering in. Zelf in Buitenland staan we er al slecht op met o.a. v.Boeken als VAR. Misschien zijn er nog blaaskapellen die ze wat kunnen leren fluiten en noten leren i.p.v. spelregels want ook die kennen ze niet eens. De rode kaart lijkt totaal nergens op en dat is weer een topploeg bevoordelen. Heb nu eens goed zitten kijken en opgelet op een speler van PSV maar wat die voor overtredingen maakt grenst aan het ongelofelijke waar niets aan gedaan wordt en het uitlokken. Zwaaien en Zwieren is bij hem kunst. En zijn mondje gaat open en dicht heel de wedstrijd door. Kan een goede kopper zijn maar krijgt alle vrijheid omdat ze bang voor zijn ellebogen zijn.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ongelukkige overtreding en zeker geen opzet. Ons scheidsrechterscorps maakt er zowel in binnen- en buitenland een potje van.

Arbiter
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Leer eerst eens Nederlands…. Weet niet wat de nederlandse arbitrage mankeerd , zeker de laatste tijd.. Maar ondanks de slechte beslissingen word er altijd wel een club benadeeld.. Het is te treurig om te zien..

Klantenservice
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik zie veel reacties dat het geen rood is, omdat het ongelukkig/niet bewust is. Ik ken niet alle regels uit mijn hoofd, maar moet dat een criteria zijn voor een rode kaart? Ook onbedoeld en ongelukkig kun je iemand heel lelijk blesseren. Het was recht op de enkel. Ik kan me heel eerlijk een rode kaart wel voorstellen. Het onbedoelde/ongelukkige zal dan meegenomen worden in de zwaarte van de schorsing.

Supporter
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Eindelijk iemand die snapt dat het niet uitmaakt of het bewust is of niet. Gevaarlijk spel met het risico iemand ernstig te blesseren is gewoon rood. Geen discussie over mogelijk.

Kramer
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

2de keer met Heracles dit seizoen.. Het was natuurlijk geen rood, maar de scheidsrechters in Nederland maken het hele seizoen al rare beslissingen al dan niet door de VAR.

Ton Van Der Aar
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Verdiger lag al toen de jong inliep en daardoor schop kreeg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen