Belgische bond grijpt in na felle discussies en neemt opmerkelijk besluit voor play-offs

11 maart 2024, 15:41
Foto: © Imago

De Belgische voetbalbond heeft naar aanleiding van enkele discutabele arbitrale beslissingen besloten om gedurende de komende play-offs te gaan werken met vaste VAR-teams. Afgelopen weekend ontstond er weer veel discussie over verschillende optredens van de arbitrage en videoscheidsrechter. Zoveel discussie dat de Belgische voetbalbond dus heeft besloten om in de play-offs vaste VAR-teams te gebruiken.

Het hele seizoen zijn er in België al rechtszaken en discussies over arbitraire beslissingen in het voetbal. Het Referee Departement van de Belgische voetbalbond KBVB heeft daarom een nieuwe maatregel in het leven geroepen. Afgelopen zondagmiddag werd een doelpunt onterecht afgekeurd bij Club Brugge - OH Leuven.

Artikel gaat verder onder video

Begin dit jaar kwam een arbitrale dwaling zelfs tot de rechtbank. Club Brugge en Racing Genk stapten beide naar de rechter, want zij waren het niet eens met de beslissingen op het veld. Zeker nu de play-offs er aankomen kan iedere fout fataal zijn voor een voetbalploeg. De Belgische voetbalbond zet alle zeilen bij om de play-offs tot een goed einde te brengen.

Door samen te werken met een vast team probeert het Referee Departement de wisselwerking tussen het VAR-team en het scheidsrechtersteam op het veld beter te maken. Een VAR-team gaat zoveel mogelijk gekoppeld worden aan een scheidsrechtersteam voor de hele play-offs. De KBVB hoopt op deze manier minder tot geen fouten meer te maken.

Moet de KNVB ook overgaan tot vaste VAR-teams?

Laden...
123 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen