Scheidsrechter legt FC Emmen - Willem II na 24 minuten stil: zicht bijna volledig verdwenen

1 maart 2024, 20:38
Foto: © ESPN

Willem II heeft na de nederlaag tegen directe concurrent Roda JC wat recht te zetten en wil vrijdagavond op bezoek bij FC Emmen graag de drie punten over de streep trekken, maar kwam al na 21 minuten op een 1-0 achterstand. Het duel werd vervolgens tijdelijk stilgelegd. Door siervuurwerk was het zicht bijna volledig verdwenen.

Willem II is er alles aan gelegen om na dit seizoen terug te keren in de Eredivisie en is na 27 wedstrijden goed op weg. De Tilburgers hadden vorige week een belangrijke stap kunnen zetten, maar liepen in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Roda JC tegen een pijnlijke nederlaag aan. De koppositie is weliswaar nog altijd in het bezit van Willem II, maar de voorsprong op Roda JC slonk wel tot vier punten. Nummer drie ADO Den Haag - de nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie - bleef gelukkig voor Willem II steken op een 2-2 gelijkspel tegen MVV.

Artikel gaat verder onder video

De Tilburgers hopen zich desondanks vrijdagavond te herstellen van de nederlaag van vorige week. Maar dat belooft nog een lastig verhaal te worden. FC Emmen, dat als degradant een teleurstellend seizoen doormaakt, opende al na 21 minuten de score. Vicente Besuijen liet het thuispubliek juichen. De openingstreffer van Besuijen was voor een deel van de FC Emmen-supporters reden om vuurwerk tevoorschijn te halen. Het gevolg loog er niet om. Het zicht aan de Oude Meerdijk verdween vrijwel volledig en de scheidsrechter zag zich daardoor genoodzaakt het duel tijdelijk stil te leggen.

Het socialmediateam van Willem II hield er al rekening mee dat de elftallen naar binnen zouden worden gestuurd, maar dat gebeurde niet. Na een korte onderbreking kon de bal gelukkig ‘gewoon’ weer rollen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen