Kijkers spreken schande van scheidsrechter Marc Nagtegaal na moment van Mitchell Dijks

16 maart 2024, 20:42   Bijgewerkt: 16 maart 2024, 20:53
Foto: © Imago

Fortuna Sittard blijft uitstekend presteren in de Eredivisie. Het elftal van trainer Danny Buijs won zaterdagavond op eigen veld met 3-1 van PEC Zwolle en pakte tien punten uit de laatste vier competitieduels. Daardoor is Fortuna met 34 punten uit 26 wedstrijden opgeklommen naar een achtste plaats op de ranglijst. PEC blijft met 28 punten uit 26 duels dertiende staan.

Het was een meer dan verdiende overwinning voor Fortuna. De Limburgers waren nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kwamen op slag van rust verdiend op voorsprong. Mitchell Dijks bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van PEC, waar Kaj Sierhuis met het hoofd doeltreffend toesloeg: 1-0 

Artikel gaat verder onder video

Het was voor Sierhuis de vierde competitiewedstrijd op rij waarin hij wist te scoren, want ook tegen RKC Waalwijk (één keer), RKC Waalwijk (drie keer) en Ajax (één keer) was hij trefzeker. In totaal staat de aanvalsleider van Fortuna op 11 doelpunten in 25 wedstrijden deze voetbaljaargang in de Eredivisie.

Na een klein uur voetballen claimde PEC tevergeefs een strafschop, nadat Dijks de bal in zijn eigen strafschopgebied van korte afstand op de arm kreeg. De arbitrage wilde echter niets weten van een penalty. Vrijwel onmiddellijk erna verdubbelde Fortuna zijn voordelige marge via Justin Lonwijk. Hij scoorde uit een hoekschop van Oğuzhan Özyakup. 

Op social media wordt er door voetbalsupporters schande gesproken over de beslissing van scheidsrechter Marc Nagtegaal om de bal niet op de stip te leggen na de handsbal van Dijks. "Schaf de VAR maar af hoor, dit kan toch niet meer...", reageert een kijk onder meer op X. Een ander reageert met: "Week in, week uit hetzelfde gezeik."

De wedstrijd leek daarna als een nachtkaars uit te gaan. In de blessuretijd kreeg het publiek echter toch nog twee doelpunten voorgeschoteld. Eerst zette Alessio Da Cruz uit een zeer moeilijke hoek de 3-0 op het scorebord, waarna Lennart Thy de eer redde voor de bezoekers.

Klik op de tekst van de tweet om doorgeleid te worden naar alle reacties op het besluit van de arbitrage na de handsbal van Dijks.

Vind jij dat PEC Zwolle een strafschop had moeten krijgen?

Laden...
978 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen