'Legend' maakt in de catacomben van Anfield een pijnlijke opmerking over Ajax

24 maart 2024, 11:17
Foto: © Imago

Sjaak Swart was zaterdag samen met Danny Blind de trainer van de Ajax Legends, die met 4-2 verloren in een benefietwedstrijd tegen Liverpool. Mister Ajax trekt na de wedstrijd een pijnlijke conclusie: “Ik denk dat de huidige selectie van Ajax het heel moeilijk zou hebben tegen deze legends.”

De NOS hoorde de opmerking aan en sluit zich aan bij Swart. "Terwijl er in de catacomben van Anfield toch vooral met elkaar gedold wordt, slaat gelegenheidscoach Sjaak Swart de Amsterdamse spijker op de kop", schrijft de omroep. Swart ziet dat Ajax dit seizoen ‘moeite heeft om vijfde te worden’. “Dat kan echt niet bij Ajax. We hebben twaalf spelers van die meneer uit Duitsland (Sven Mislintat, red.) gehad, dat is echt schandalig”, foetert hij.

Artikel gaat verder onder video

Ook andere clublegendes van Ajax zijn dit seizoen geschrokken. “We weten allemaal wat Ajax betekent en waar de successen in het verleden lagen. Na een heleboel mooie jaren is er een flinke terugslag en dat is schrikken voor alle Ajacieden”, zegt Jari Litmanen.

Edgar Davids noemt het seizoen van Ajax ‘beneden alle niveau’, maar snapt wel dat mindere jaren onvermijdelijk zijn. “Je moet het zo zien: bij een topclub gaat het in fases. Volgend seizoen proberen we weer op een aanvaardbaar niveau te komen.”

Zie je Ajax volgend seizoen meedoen om de landstitel?

Laden...
1324 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik zou me eerder zorgen maken over de aanwas vanuit de eigen jeugd.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er gaan (denkelijk) wel ( ca.4 ? ) jeugdspelers weg omdat zij het eerste elftal niet halen. En komen de nu 4 beste jeugdspelers naar het eerste elftal toe? Dan ook zal Ajax géén kampioen worden. Voor iedere linie moet Ajax één echte topspeler halen graag boven 24 jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen