Maurice Steijn: 'Wij waren allemaal onder de indruk op de training, maar toen wij hem zagen spelen...'

5 maart 2024, 07:43
Foto: © Imago

Maurice Steijn had bij Ajax hoge verwachtingen van Josip Sutalo, die zich volgens de oud-trainer van de Amsterdammers op trainingen uitstekend manifesteerde. De Kroaat maakt in de wedstrijden (nog steeds) een onzekere indruk, wat volgens Marco van Basten te maken heeft met het hoge verwachtingspatroon.

Aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport laten Steijn en Van Bronckhorst weten allebei naar Sutalo te hebben gekeken gedurende de Nations League, waarin Kroatië het goed deed: "Ik vond hem ook goed spelen. De finale ook, tegen Spanje" gaf Van Bronckhorst aan. Toen Sutalo kwam en voor het eerst het trainingsveld opging met de Amsterdammers had Steijn ook nog een goed gevoel over de kwaliteiten van de Kroaat, wat uiteindelijk wel veranderde.

Artikel gaat verder onder video

"Wij hebben hem zien trainen de eerste twee weken. Wij waren allemaal onder de indruk op dat moment. Maar toen wij hem zagen spelen, zagen we totaal iets anders", legde Steijn maandagavond uit bij Ziggo. Van Basten, ook te gast bij het programma, denkt dat dit komt omdat er te veel werd verwacht van Sutalo:  "Ik denk dat het een jongen is die best wel wat kan, maar er wordt nu leiderschap van hem verwacht. Dat kan hij niet, en dat maakt hem waarschijnlijk onzeker", gaf de analist aan.

Zondag moest Ajax het in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht doen zonder Sutalo, die geblesseerd was. Ahmetcan Kaplan verving de Kroaat en deed dat goed. De Turkse verdediger, die bij Ajax kampte met lang blessureleed, oogde aan de bal comfortabeler dan de Kroatisch international en zal dit seizoen vermoedelijk nog de nodige minuten gaan maken in Ajax 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kaplan vast, Sutalo (wordt) een last.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Sutalo is 3 klassen beter dan Kaplan.

Jood tot de dood
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Kaplan en Hato basis, Sutalo in jong en beker laten spelen. Sutalo komt er wel, maar moet wennen aan spelen bij een niet draaiende club. Als hij echt zo slecht is zou hij niet onder andere van interesse van Man City in de zomer kunnen genieten. Sutalo kan ook een jaartje worden verhuurd aan z'n oude club en instappen wanneer hij er echt klaar voor is. Tahirovic, uitlenen aan subtop eredivisie(FC Utrecht, NEC, GAE, Heerenveen)

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Waarom jood?

Vito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Sutalo in jong? goed je nickname zegt al voldoende

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Die Stein moet je geen aandacht meer geven !!! hij wiste en was de beste enz!!! Een ding die Stein was nooit en never geslaagd als trainer , hij is te arrogant en geen kwaliteit als een goeie trainer .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen