Ronald Koeman: 'Ik ga hier nog wat van zeggen: het is belachelijk, absurd'

26 maart 2024, 23:24
Foto: © NOS

Ronald Koeman vindt het ‘belachelijk’ dat hij slechts 23 spelers mag selecteren voor het EK. Op het EK van 2021 en het WK van 2022 mochten de bondscoaches 26 spelers selecteren, maar de UEFA heeft voor het toernooi van komende zomer een limiet van 23 gesteld. Koeman kondigt aan te gaan lobbyen om daar verandering in te brengen.

“Ik zal er op de persconferentie ook nog wat over zeggen, maar ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren”, vertelt de bondscoach aan de NOS na de 2-1 oefennederlaag tegen Duitsland. “Ik vind het absurd. In deze periode, en dat zie je ook bij andere landen, zijn er zoveel blessures… Als er eentje wegvalt, kun je al niet meer elf tegen elf spelen. Een keeper mag je wel wisselen bij een blessure, maar veldspelers niet.”

Artikel gaat verder onder video

“Met de intensiteit en het aantal wedstrijden vind ik gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik ga daar wel voor lobbyen”, kondigt hij aan. “Ik begrijp dat veel meer landen daar zo in staan. Ik had het er ook met Nagelsmann (bondscoach van Duitsland, red.) over, die vindt dat ook. We wilden met 26 man beginnen, maar zijn nu met 22. Je moet op 7 juni de definitieve lijst maken. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er wat gebeurt, wat dan? We zijn drie jongens kwijt en daarnaast viel Brobbey uit. Ik vind het echt belachelijk dat het naar 23 moet.”

Eerder in het interview deed Koeman al een opmerkelijke uitspraak, toen hij aankondigde ‘mogelijk vier’ keepers te selecteren. Daarna lichtte hij toe dat hij met 26 man naar Duitsland wil. Vermoedelijk zit tussen de drie extra spelers dus een keeper, als Koeman zijn zin krijgt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hans Kraay junior vol wanhoop: 'Jongen, wáárom? Wat denk je wel niet? Kap hiermee!'

Hans Kraay junior begrijpt niets van een actie van Mark Flekken in de wedstrijd tussen Nederland en Schotland (4-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen