Ruud van Nistelrooij bedankt voor functie als hoofdtrainer bij Eredivisieclub

16 maart 2024, 14:51
Foto: © Imago

Ruud van Nistelrooij wordt niet de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De Friezen zijn op zoek naar een nieuwe oefenmeester voor het volgende seizoen, omdat Kees van Wonderen na dit seizoen vertrekt bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Door de naam van Van Nistelrooij kan in ieder geval een streep.

Algemeen directeur Ferry de Haan bevestigt tegenover Omrop Fryslân dat de oud-trainer van PSV is benaderd voor de functie als hoofdtrainer. Van Nistelrooij was echter duidelijk en ziet een terugkeer naar zijn oude club niet zitten.

Artikel gaat verder onder video

De voormalig topspits speelde in seizoen 1997/98 voor Heerenveen, dat hem had overgenomen van FC Den Bosch. Onder Foppe de Haan werd Van Nistelrooij van een nummer tien omgeschoold tot een spits. In 31 wedstrijden voor de Friezen scoorde de Brabander dertien keer.

Van Nistelrooij stond vorig seizoen aan het roer bij PSV, waar hij één speelronde voor het einde opstapte. De 47-jarige voelde geen steun meer binnen de Eindhovense club en vertrok per direct. Sindsdien heeft de oud-spits nog geen nieuwe uitdaging gevonden. Bij Heerenveen komt die nieuwe uitdaging er dus sowieso niet. De Friezen spraken eerder ook al met Maurice Steijn, terwijl een gesprek met vertrekkend VVV-Venlo-trainer Rick Kruys op de planning staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Pascal Jansen lijkt mij zeer geschikt voor Heerenveen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

In de vernieling? Wat is dat nou weer voor onzin! In de zomer zijn er 5 basisklanten verkocht en ze stonden op het moment van ontslag 4e. Gewoon daar waar AZ thuis hoort. Er zat een dipje in het spel dat gebeurt bij een jong team

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bean aanstellen als trainer van Heerenveen dan weten we zeker dat we volgend jaar EC spelen bij de pupillen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen