Tommy St. Jago slaat Curaçao af: 'Oranje is nog steeds een droom voor me'

23 maart 2024, 08:18
Foto: © Imago

Tommy St. Jago heeft een uitnodiging van Dick Advocaat voor de nationale ploeg van Curaçao afgeslagen. De verdediger wil zich in de slotfase van het seizoen richten op zijn club Willem II en droomt bovendien stiekem van een interlandcarrière bij het Nederlands elftal.

St. Jago werkte bij FC Utrecht samen met Advocaat en kent de nieuwe bondscoach van Curaçao dus goed. Toch wilde hij geen deel uitmaken van de selectie die donderdag won van Hull City (0-1) en zondag oefent tegen Alanyaspor. “Ik heb hem uitgelegd dat ik me nu wil focussen op Willem II. Twee competitieduels missen, in deze fase van het seizoen, wilde ik absoluut niet. Dat snapte hij.”

Artikel gaat verder onder video

St. Jago speelde negen interlands voor Oranje Oonder 17 en vijf voor Oranje Onder 18.  Hij heeft het ‘grote’ Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet, zegt hij tegen het Brabants Dagblad. “Ik ben al vaker gevraagd voor Curaçao, terwijl ik mijn jeugdinterlands altijd voor Nederland heb gespeeld. Als je eenmaal definitief voor een land kiest, kun je niet meer terug. En heel eerlijk: Oranje is nog steeds een droom voor me.”

“Ik heb veel tegenslagen gehad, mede daardoor sta ik waar ik nu sta”, doelt hij bijvoorbeeld op zware knieblessures die hem in het verleden aan de kant hielden. “Maar dat wil niet zeggen dat die droom weg is. Ik snap dat mensen zullen denken: ‘Joh, je moet wel realistisch blijven’. Maar het kan ook snel gaan in het voetbal, hè? Kijk naar Andries Noppert.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen