Voetbalsupporters halen massaal uit: 'Met hem aan de macht, wordt de voetbalcultuur verkracht!'

8 maart 2024, 20:52
Foto: © Imago

Voetbalsupporters hebben vrijdagavond uitgehaald naar Frank Paauw, die door de KNVB is voorgedragen als nieuwe bondsvoorzitter. Supporters van verschillende clubs, waaronder De Graafschap, Roda JC en FC Groningen hebben middels spandoeken laten blijken niet te zitten wachten op Paauw als nieuwe voorzitter.

In de afgelopen dagen werd er door verschillende clubs uit de Eredivisie al boos gereageerd op de mogelijke aanstelling van Paauw als bondsvoorzitter van de KNVB, waarna nu ook clubs uit de Keuken Kampioen Divisie dat hebben gedaan. Het heeft te maken met het feit dat uitspraken van Paauw, bekend als politiechef van de Eenheid Amsterdam, die gevoelig liggen bij voetbalsupporters. Zo wilde de 65-jarige bestuurder onder meer een verbod voor uitsupporters tijdens Europese wedstrijden.

Artikel gaat verder onder video

Op de Nederlandse velden wordt er fel gereageerd op de mogelijke aanstelling van Paauw, die Just Spee moet opvolgen bij de KNVB: "Met Paauw aan de macht, wordt de voetbalcultuur verkracht", schrijven de supporters van Roda JC op een spandoek in het Parkstad Limburg Stadion. In de Euroborg was er bij het duel tussen FC Groningen en MVV Maastricht een pauw te zien op een spandoek met een kruis er doorheen, verwijzend naar de politiechef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.