Reijntjes en Van der Kraan grijpen in bij Vitesse: Van Bussel legt functie per direct neer

17 april 2024, 14:05
Foto: © Imago

Peter van Bussel bekleedt niet langer een dubbele functie bij het noodlijdende Vitesse. Hij was maakte tot op heden deel uit van de raad van commissarissen van de Arnhemmers en was daarnaast lid van het stichtingsbestuur, maar uit die laatste functie is Van Bussel per direct ontheven.

Dat meldt Telegraaf-verslaggever Jeroen Kapteijns althans op X. De ingreep komt op het conto van algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan, zo valt te lezen op het sociale medium: "Reijntjes en Van der Kraan willen bij Vitesse een einde maken aan de dubbele petten-cultuur en dat betekent dat Peter van Bussel, die rvc-voorzitter was en voorzitter was van de stichting, die laatste functie met onmiddelijke ingang heeft neer moeten leggen", schrijft de journalist.

Artikel gaat verder onder video

Er was al langere tijd sprake van kritiek op het functioneren van Van Bussel, die met zijn dubbelrol feitelijk toezicht moest houden op zichzelf. "Dat mag volgens de regels van ordentelijk bestuur niet", schreef De Gelderlander begin deze maand nog.

Daarnaast meldt Kapteijns dat er een nieuwe stichting in het leven geroepen gaat worden, die de naam 'Vitesse voor altijd' zal gaan dragen. Hierin kunnen de clubaandelen worden ondergebracht zodra de huidige Russische eigenaar, Valery Oyf, daar afstand van doet. Voor het bestuur van deze nieuwe stichting zouden inmiddels drie (nog niet bij naam genoemde) leden gevonden zijn, schrijft Kapteijns.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez: ‘Je hoort nu: hij is een verschrikkelijke jongen, er valt niet met hem te werken’

Kenneth Perez: 'Het is natuurlijk jammer dat je een speler contracteert een dag later hoort: wat een vervelende...'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen