Burgemeester Aboutaleb komt tien dagen voor bekerfinale met slecht nieuws voor Feyenoord-supporters

11 april 2024, 14:39
Foto: © Imago

Een eventuele bekerwinst van Feyenoord zal niet op de Coolsingel gevierd worden. Dat heeft Ahmed Aboutaleb donderdag bekendgemaakt. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam is weliswaar van mening dat de eindzege van de KNVB beker uitgebreid gevierd dient te worden, maar ‘dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn’.

Bijna een jaar geleden meldden zich nog duizenden Feyenoord-supporters op de Coolsingel. De formatie van coach Arne Slot had zich dankzij een 3-1 overwinning op Go Ahead Eagles voor het eerst sinds 2017 gekroond tot kampioen van Nederland en dat moest en zou uitgebreid gevierd worden. Dat gebeurde dus ook. Een jaar later kan Feyenoord opnieuw een prijs pakken. De huidige nummer twee van Nederland staat op zondag 21 april in de bekerfinale tegenover NEC. Mocht Feyenoord in de eigen Kuip aan het langste eind trekken, zal er ongetwijfeld ergens in Rotterdam een groot feest worden georganiseerd, maar in elk geval níet op de Coolsingel.

Artikel gaat verder onder video

Een bekervoerwinning van Feyenoord dienst absoluut uitbundig gevierd te worden. Het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn, zo wordt Aboutaleb geciteerd door RTL Nieuws. De burgemeester reageerde op vragen van GroenLinks, dat niet blij is dat er geen huldiging komt op de Coolsingel. Bij het winnen van de beker hoort natuurlijk een groot feest en een huldiging op de Coolsingel, zo klinkt het vanuit die partij. Daar denkt het college van burgemeester en wethouders dus anders over. Er is in breder perspectief gekeken naar het beslag van een mogelijke huldiging op de stad, de capaciteit van de hulp- en veiligheidsdiensten en de financiën in relatie tot de prijs die behaald wordt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Royston Drenthe verbijsterd tijdens Feyenoord - Ajax, fans storen zich aan Mark van Rijswijk

Feyenoord is een strafschop onthouden tegen Ajax, zo vindt Royston Drenthe.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Dat is beter, want ze slopen de hele coolsingel en omstreken . Mensen kunnen vandaag de dag hun hersenen niet meer in bedwang houden .

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Nee al die mensen gaan gelijk nu naar huis na de finale als er gewonnen wordt . Ik zie hier echt mensen reageren die nog nooit bij feyenoord of in rotterdam geweest zijn op zo'n dag . Alle horeca met schermen zijn naast de coolsingel . Mensen van het stadion naar rotterdam centraal gaan langs de coolsingel . Dus wat denk dat er met of zonder huldiging gebeurd dan . Dan kun je beter wel iets organiseren als gemeente .

Klantenservice
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Een burgermeester moet met meer zaken rekening houden, en verder kijken dan alleen 'feest vieren'. Veel zien dat alleen niet in, en zien daardoor niet het probleem waarom het niet zou kunnen.

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Deze burgermeester doet qua voetbal hewoon alles verkeerd . De politie inzet is zwaar overdreven bij ajax thuis . Het kampioensfeest slecht geregeld ,het vervoer naar en van de kuip vaak slecht . Nu weer wel zeggen niet op de coolsingel,maar niet waar wel . Want doe je niks gaan mensen maar wat doen .

Alias Alias
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Wat mij niet zint, is dat er over financiën wordt gesproken en verhouding tot de prijs die behaald wordt. Hoe zat het met Koningsdag hoeveel heeft die burgemeester daarvoor uitgetrokken en hoe staat het in verhouding naar hoeveel mensen er ook maar iets om geven. Het is nu al de tweede keer dat hij Feyenoord aan boycotten is om traditioneel te vieren bij overwinning.

Kale
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

@DROPKICK......BETER NOEM JE JEZELF DROPLUL

Vito
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Met kampioenschap was alles goed gegaan. Laat hem weer terug naar Amsterdam gaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen